Rallin MM-sarjan promoottori haalii oikeuksia – nyt haaviin tarttui EM-ralli

Nikolai Grjazin
Nikolai Grjazin voitti edellisen EM-rallin Latviassa. Kuva: Alexandre Guillaumot/DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan promootioyhtiö WRC Promoter GmbH laajentaa entisestään toimintaansa Kansainvälisen autoliiton FIA:n alaisissa rallisarjoissa.

Rallin EM-sarjan oikeudet siirtyvät WRC-promoottorin haltuun vuoden 2022 alusta lähtien. FIA:n maailman moottoriurheiluneuvoston kokouksessa sinettinsä saanut sopimus on monivuotinen.

Saksassa päämajaansa pitävä yhtiö hallitsee nykyään rallin MM-sarjan lisäksi myös MM-rallicrossin kaupallisia oikeuksia.

Eurosport Events siirtyy syrjään EM-sarjan promoottorin paikalta, vaikka sillä oli sopimus vielä ensi kaudesta. FIA:n toiveissa on, että liiton rallitoiminnasta tulee yhtenäisempää, kun sekä MM- että EM-sarjalla on sama yhtiö taustalla.

WRC-promoottorin tehtävänä on lisäksi kasvattaa EM-sarjan tunnettuutta ja näkyvyyttä.

– Näemme vahvaa kasvupotentiaalia rallin EM-sarjassa, joka keskittyy Euroopan avainmarkkinoille. Tavoitteenamme on muokata sarjan identiteettiä. Samaan aikaan varmistamme sen, että sarja sopii yhteen MM-sarjan rakenteen kanssa, WRC Promoterin nokkamies Jona Siebel kertoo tiedotteessa.

FIA:n urheilutoimintojen pääsihteeri Peter Bayer näkee, että uusi järjestely vahvistaa liiton niin sanottua rallipyramidia.

– Se luo siltoja näiden kahden sarjan välille ja selkeän polun kuljettajille. WRC Promoter tuo vahvan kokemuksensa EM-sarjaan, ja olen varma, että sarja menestyy, Bayer sanoo.

Rallin EM-sarjassa ajetaan tällä kaudella kahdeksan osakilpailua.

Lue myös nämä