Ott Tänak väläytti huikeaa vauhtiaan – virolaistähti haki voittovirettä kotiteillään

Ott Tänak
Ott Tänak voitti historian ensimmäisen Viron MM-rallin syyskuussa 2020. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH

Hyundain WRC-tähti Ott Tänak teki perjantaina viimeiset lämmittelyt kotikilpailuaan Viron MM-rallia varten.

Tänak kiidätti näyttävästi Hyundai i20 WRC -autoaan, kun hän viilasi kilpurin säätöjä kohdilleen nopeaa sorarallia varten. Paikalle saapuneet rallifanit saivat nauttia huikeasta vauhdista ja näyttävistä ilmalennoista virolaistähden testissä.

Katso alta video Tänakin testistä.

Tänak starttaa suurimpana suosikkina historian toiseen Viron MM-ralliin. Tänak voitti kilpailun viime vuonna 22,2 sekunnin marginaalilla ennen tallikaveriaan Craig Breeniä.

Toyotan Kalle Rovanperä oli viime syyskuun Viron MM-rallissa käytännössä ainoa kuljettaja, joka pystyi vastaamaan Tänakin vauhtiin. Rovanperä kärsi kisassa kuitenkin rengasrikon ja aikasakon, jotka pudottivat hänet lopputuloksissa viidenneksi.

Tänak on MM-sarjassa neljäntenä ennen kotikilpailuaan, joten hänellä on hyvä lähtöpaikka Tarton ympäristössä ajettavan kilpailun avauspäivänä.

Viron MM-ralli ajetaan 15.-18. heinäkuuta.

Katso alta kooste Kenian Safari-rallin tapahtumista.