WRC-sopimuksesta taistelevalla suomalaiskuskilla kovat panokset MM-rallissa – ”Hänen pitäisi kestää nämä paineet”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin pomot odottavat Teemu Suniselta hyvää tulosta ensi viikolla ajettavasta Viron MM-rallista.

Suninen ajaa tänä vuonna vain puolet kauden MM-ralleista Ford Fiesta WRC -autolla. Tämän vuoden kolmessa WRC-startissaan Suninen on ajanut vain kertaalleen pistesijoille. Hän sijoittui kahdeksanneksi Rovaniemen MM-rallissa, kun taas Monte Carlon ja Sardinian MM-ralleissa hän ajoi ulos heti ensimmäisellä erikoiskokeella.

Suninen on jakanut tällä kaudella ajovastuuta ranskalaisen Adrien Fourmaux’n kanssa M-Sportin toisessa Fiesta WRC:ssä. Viron nopeavauhtinen sorakisa sopii paremmin suomalaiskuskille.

– Jo vuoden alussa oli selvää, että Teemu valitaan Viron ralliin. Jos rehellisiä ollaan, Viro ja Suomi ovat koko ajan olleet varattuna Teemulle, M-Sportin tallipomo Richard Millener kertoi rallin MM-sarjan nettisivujen mukaan.

Sunisella riittää panosta Virossa, vaikka M-Sportin Fiesta ei ole ollut kilpailukykyisimmillään vauhdikkaissa sorakisoissa. Suomalaiskuskilla ei ole ensi kaudelle sopimusta, ja nyt häneltä vaaditaan hyvää esitystä.

Malcolm (M-Sportin pääpomo Wilson) haluaa antaa hänelle mahdollisuuden näyttää taitonsa rallissa, jossa odotamme hänen olevan kilpailukykyinen. Siitä ei tule helppoa, sillä hänellä on paineita. Hän on ollut MM-sarjassa niin pitkään, että hänen pitäisi kestää nämä paineet, Millener sanoi.

– Haluamme nähdä hyvän tuloksen ja välähdyksiä nopeudesta, jota häneltä löytyy. Tämä on hyvä tilaisuus, ja haluamme nähdä hänen ottavan siitä kaiken irti, tallipäällikkö lisäsi.

Suninen sijoittui viime vuonna kuudenneksi Viron MM-rallissa, kun kilpailu oli ensimmäistä kertaa mukana MM-sarjassa.

Viron MM-ralli ajetaan Tarton ympäristössä 15.-18. heinäkuuta.

Katso alta kooste Kenian Safari-rallin tapahtumista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,382706″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat