Rallin MM-sarjan pomolta iso lupaus – mutta jääkö se jälleen lunastamatta?

Rallin MM-sarjan ensi vuoden kalenteri saattaa tulla julki tavallista aikaisemmin.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier vauhdissa Monte Carlon MM-rallissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan promootioyhtiön tavoitteena on ollut aiemminkin julkaista seuraavan vuoden kilpailuohjelma hyvissä ajoin – siinä kuitenkaan onnistumatta. Tämän vuoden kalenterista ilmoitettiin virallisesti lokakuussa, kun taas vuoden 2023 ohjelmasta tiedotettiin marraskuussa 2022.

Vuoden 2025 kalenterista odotetaan tietoa jo kesällä.

– Tähtäämme vuoden puoliväliin. Sanoisin, että se tulee kesäkuun lopun tienoilla, WRC-promoottorin tapahtumajohtaja Simon Larkin sanoi DirtFishille.

– Meillä on paljon innostusta ja suurta odotusta, joten haluamme tuoda tämän julki.

Rallin MM-sarjaan tulee varmuudella yksi uusi osakilpailu, sillä aiemmin maaliskuussa varmistui, että Kanariansaarilla ajetaan MM-osakilpailu ensi vuonna. Kattauksessa saattaa olla muitakin uusia kisoja, sillä muun muassa Paraguay, Saudi-Arabia ja Irlanti kärkkyvät paikkaa MM-sarjasta.

– Prosessi on käynnissä. Sen verran voin kertoa, että meidän suunnitelmissamme on kaksi kisaa Etelä-Amerikassa. Vielä emme voi sanoa, mikä toinen tulee olemaan (Chile on mukana tänä vuonna). Aika näyttää, rallin MM-sarjan promootioyhtiön urheilujohtaja Peter Thul sanoi aiemmin Rallit.fille.

– Saudi-Arabian kanssa meillä on pitkän tähtäimen projekti. Olemme kuitenkin optimisia, että myös siitä saamme pian tietoa. Meillä on myös hyviä mahdollisuuksia uusien asvalttikisojen suhteen.

Promoottorin tähtäimessä kalenterin laajentaminen 14 osakilpailuun. Tänä vuonna sarjassa on mukana 13 rallia.

MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Keniassa.

Lue myös: Rallin MM-sarjan promoottori avasi suurta suunnitelmaa

Lue myös nämä

  • Uusimmat