Rallin MM-sarjan promoottori avasi suurta suunnitelmaa

Rallin MM-sarjaan povataan isoja muutoksia kaudelle 2025.
Peter Thul
Rallin MM-sarjan promootioyhtiön urheilujohtaja Peter Thul. Kuva: Pentti Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Uutena osakilpailuna Kanariansaaret vahvisti jo olevansa mukana WRC-kalenterissa ensi vuonna. Suomalaisten suosikkilomakohteen lisäksi spekulaatioissa on ollut myös Irlannin paluu sekä uusina kisoina Paraguay ja Saudi-Arabia.

Paraguayssa on jo pidetty neuvottelut rallin MM-sarjan promoottorin ja maan presidentin välillä, ja tiedossa on, että promoottori haluaa toisen osakilpailun Etelä-Amerikkaan.

– Prosessi on käynnissä. Sen verran voin kertoa, että meidän suunnitelmissamme on kaksi kisaa Etelä-Amerikassa. Vielä emme voi sanoa, mikä toinen tulee olemaan (Chile on jo mukana). Aika näyttää, rallin MM-sarjan promoottorin urheilujohtaja Peter Thul sanoo Rallit.fille.

– Saudi-Arabian kanssa meillä on pitkän tähtäimen projekti. Olemme kuitenkin optimisia, että myös siitä saamme pian tietoa. Meillä on myös hyviä mahdollisuuksia uusien asvalttikisojen suhteen. Toivottavasti muutaman viikon sisään saamme lisätietoa.

Promoottorin tähtäimessä on kalenterin laajentaminen 14 osakilpailuun.

– Se on tavoite ja sen olemme ääneen sanoneet. Jos haluaisimme vielä lisää, pitäisi keskustella autonvalmistajien kanssa, sillä tuon määrän me olemme ilmoittaneet, Thul vahvistaa.

Edellä mainittujen maiden lisäksi hyvin tiedossa on, että rallin MM-sarjan promoottori janoaa pääsyä Yhdysvaltojen markkinoille. Niin ikään Kiina kiinnostaa suurine markkinoineen.

– Emme ole vielä käyneet Kiinassa, mutta olemme olleet yhteydessä Kiinan autourheiluliittoon. Se on myös keskipitkän tai pitkän tähtäimen projekti, sillä vasta viime vuonna maa taas avattiin kunnolla, Thul summaa koronapandemiaan viitaten.

Kiina tuskin on siis pikavauhdilla tulossa mukaan. Yhdysvalloissa on sen sijaan ajettu jo kandidaattikisa.

– Meidän pitää kuitenkin suunnitella askelmerkkimme huolellisesti. Olemme siis yhteydessä Kiinaan. Me keräämme joitain ideoita ja heti kun meillä on jotain konkreettista, haluamme ehdottomasti tehdä sinne vierailun.

– Kiina on yksi suurimmista markkinoista. Luulisin, että se on suurin automarkkina tällä hetkellä ja USA on siinä lähellä. Siksi olisi tietenkin tärkeää mennä niihin maihin, joissa valmistajat autojaan myyvät.

Lue myös nämä

  • Uusimmat