Suomalainen rallilupaus sai huikean sopimuksen – edessä ensimmäinen MM-ralli vain 17-vuotiaana?

Tuukka Kauppinen ottaa uuden askeleen ralliurallaan, kun hän liittyy Rautio Motorsportin tiimiin ja manageroitavaksi.
Markku Rautio ja Tuukka Kauppinen
Markku Rautio ja Tuukka Kauppinen. Kuva: Eloonmedia
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vasta 17-vuotias Kauppinen ja kartanlukija Veli-Pekka Karttunen kilpailevat tällä kaudella rallin SM-sarjan SM3-luokassa. Kauppinen on näyttänyt loistavaa vauhtia ja otti ylivoimaisen luokkavoiton perinteikkäässä Arctic Lapland -rallissa eli tuttavallisemmin Tunturirallissa.

Kauppinen on kotoisin Laukaan Lankamaalta, mistä myös nelinkertainen maailmanmestari Juha Kankkunen ponnisti ralliautoilun huipulle. Kauppinen saavutti nuorten Suomen mestaruuden kaudella 2021 ja viime vuonna hän otti SM4-luokan tittelin.

Rautio Motorsport tarjoaa nuorukaiselle kokonaisvaltaisen paketin työkaluja kohti isompia ympyröitä. Kauppinen saa oppia median ja yhteistyökumppaneiden kanssa toimimiseen sekä ohjeita ja mentorointia kokeneemmilta kuljettajilta.

Tiimipäällikkö Markku Rautio kertoo, että manageroitavaan kuljettajaan panostetaan kaikilla osa-alueilla.

– Mielessä on ollut kahden kuljettajan tiimi, mutta emme me ole pitäneet asian suhteen mitään kiirettä. Tuukka on nuori ja nopeutensa näyttänyt. Meillä on nyt kaksi huippukuljettajaa, jotka ovat eri vaiheessa uraansa.

– Tie rallimaailman huipulle on molemmilla kivinen, mutta taloudellisten panosten lisäksi tehdään tietenkin myös kaikkea muuta, että saadaan tietä tasoitettua. Fysiikkaharjoittelu ja englannin kielen opiskelu ovat esimerkiksi tärkeitä, Rautio kertoo.

Rallin SM-sarjaa johtava Roope Korhonen ajaa jo toista kauttaan Rautio Motorsportin kuljettajana. Sattumalta tiimin molemmat kuskit ovat kotoisin Keski-Suomesta ja vieläpä samasta kunnasta eli Laukaasta.

Kauppisen uraa on seurattu tarkkaan rallipiireissä jo muutaman vuoden ja häntä pidetään lajin huippulupauksena.

– Nyt tuntuu erittäin hyvältä ja jopa helpottuneelta. On tehty tosi kovaa töitä rallin parissa ja saatiin hyvä mahdollisuus lähteä kehittämään oikeasti uraa ylöspäin. Odotan, että pystyisin jatkamaan hyvää ajoa ja kehittämään sitä myös nelivetoautolla, kun sen aika tulee, Kauppinen hehkuttaa.

Rautio paljastaa, että Kauppisen kalenteriin pyritään lisäämään Suomen MM-ralli, jonka erikoiskokeita ajetaan myös Laukaan alueella. Kauppiselle äärimmäisen tuttu Lankamaan pätkä ei ole tällä kertaa reitillä, mutta uran ensimmäinen MM-osakilpailu olisi joka tapauksessa huikea kokemus.

– Suomen MM-rallissa kilpaileminen jo tänä vuonna olisi todella hieno asia, mutta se ei ole vielä varmaa. Saisin paljon kokemusta ja tuntumaa, minkälaista on ajaa MM-rallissa. Sekä Raution että meidän omat nykyiset yhteistyökumppanimme yhdistävät voimansa ja lähdetään rakentamaan pakettia, Kauppinen sanoo.

Rautio Motorsportin ja Roope Korhosen yhteistyö on tuottanut hedelmää. Viime kaudella suomalaistoivo voitti rallin MM-sarjan WRC3-luokan mestaruuden. Tänä vuonna Korhonen kilpailee SM-sarjan lisäksi myös MM-sarjan WRC2-luokassa valikoiduissa kilpailuissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat