Ott Tänakin pakko onnistua surkean alkukauden jälkeen – ”En ole oikein päässyt fiilikseen”

Hyundain WRC-talliin täksi kaudeksi palannut Ott Tänak kaipaa kipeästi onnistumista tämän viikon Kenian MM-rallista.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Alkukausi on ollut virolaiselle vaikea. Monte Carlossa tammikuussa Tänak oli neljäs. Ruotsissa helmikuussa tuloksena oli keskeytys ja vain kuusi MM-pistettä. Tänak on kahden rallin jälkeen jo 27 pistettä sarjaa johtavaa tallikaveri Thierry Neuvillea perässä.

– Meidän valmistautumisemme ja testit Espanjassa olivat minulle tärkeät. Kahdessa edellisessä kisassa olen ollut ongelmissa moottorin ohjelmistojen kanssa, Tänak kertoo.

– Oli elintärkeää päästä ajamaan korkeassa ilmanalassa, jotta hommat sujuvat luontevammin Keniassa.

Lue myös: Ennätysmäärä kilometrejä ja haastavat olosuhteet – tämä kaikki sinun täytyy tietää Safari-rallista

Tänak tunnustaa, että vaikka auton säädöissä on vielä tekemistä, ei myöskään oma suoritustaso ole ollut riittävällä tasolla.

– En ole oikein päässyt kunnon fiilikseen vielä tällä kaudella, eikä sen takia ole tullut kunnon tuloksia. Toivottavasti nyt kaikki loksahtaa paikoilleen ja saan hyvän tuloksen. Minun todella pitää onnistua, Tänak paaluttaa.

Safari-rallissa on luvassa jälleen kova koetus Rally1-autoille.

– Kisa on aina omanlaisensa haaste. Jotta voi pärjätä, pitää auton olla luotettava. Sää voi olla tähän aikaan vuodesta arvaamaton ja kun tiet ovat rajussa kunnossa, ei voittaminen ole helppoa, Tänak miettii.

– Nykyisillä autoilla rallissa tulee väkisinkin osuuksia, että ei voi ajaa ihan täysillä koko aikaa. Silti suorituskykyä tarvitaan.

Kenian MM-rallissa ajetaan yhteensä 19 pikataivalta, joille mittaa kertyy noin 370 kilometriä. Ralli starttaa keskiviikkona ajettavalla testierikoiskokeella.

Kuuntele Rallipodin uusi jakso Spotifyssä ja muista pistää samalla Rallipodi seurantaan.
Voit kuunnella jakson myös tästä alta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat