Huippu-uutinen! Suomessa rallicrossin MM-osakilpailu tänä vuonna

Kouvola
Kouvolassa ajettiin edellisen ja ainoan kerran MM-pisteistä vuonna 2014. Kuva: FIAWorldRallycross.com/McKlein/IMG
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomessa ajetaan tänä vuonna yksi kansainvälisesti merkittävä moottoriurheilukilpailu. Suomen MM-ralli peruuntui koronaviruksen vuoksi, mutta Kouvola saa järjestettäväkseen rallicrossin MM-osakilpailun elokuun lopussa.

Myös rallicrossin MM-sarjan kalenteri on mennyt uusiksi koronatilanteen takia. Sarjassa ei ole ajettu tällä kaudella vielä yhtäkään kilpailua.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n maailman moottoriurheiluneuvosto päätti perjantain kokouksessaan, että Kouvola isännöi kauden toista osakilpailua 29.-30. elokuuta. Kouvola ei ollut lainkaan mukana rallicrossin alkuperäisessä MM-kalenterissa.

Kouvolan Sanomat uutisoi aiemmin tällä viikolla, että Kouvolan kaupunki on valmis tukemaan MM-osakilpailua 15 000 eurolla. Edellisen ja ainoan kerran Tykkimäen moottoriradalla ajettiin MM-rallicrossia vuonna 2014.

Rallicrossin MM-kauden on tarkoitus käynnistyä Ruotsin Höljesissä 22.-23. elokuuta ja viikkoa myöhemmin sarja jatkuu Kouvolassa. Kalenteriin kuuluvat lisäksi Latvian, Belgian, Portugalin, Espanjan, Abu Dhabin ja Saksan osakilpailut.

Marcus Grönholmin johtama GRX-talli kilpailee rallicrossin MM-sarjassa Hyundain kalustolla. Tiimin ykköstähti on tallipomon poika Niclas Grönholm, joka sijoittui viime vuonna MM-sarjassa neljänneksi.

Rallicrossin MM-kalenteri kaudella 2020:

Ruotsi 22.‐23.8.
Suomi 29.‐30.8.
Latvia 19.‐20.9.
Belgia 2.‐4.10.
Porguali 9.‐11.10.
Espanja 16.‐18.10.
Abu Dhabi 30.‐31.10.
Saksa 11.‐13.12.

Lue myös nämä

  • Uusimmat