Rallin MM-sarja saamassa täysin uuden osakilpailun?

Rallin MM-sarjassa on tarkoitus ajaa 14 osakilpailua kaudella 2023. Asiasta uutisoi saksalaislehti Motorsport Aktuell.
Thierry Neuville
Rallin MM-sarjassa nähdään jatkossa enemmän kaukokisoja. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mikäli tiedot pitävät paikkansa, kilpailumäärä olisi kasvamassa, sillä tällä kaudella MM-sarjassa on 13 osakilpailua. Saksalaisaviisin mukaan suunnitelmissa on myös se, että Euroopan ulkopuolella ajettavia kilpailuja on ensi kaudella enemmän.

Yhdysvaltojen paluusta MM-rallisarjaan on huhuiltu jo pidempään, ja Motorsport Aktuellin mukaan asia on nyt entistä lähempänä toteutumista. Yhdysvalloissa saatetaan ajaa täysin uusi kilpailu jo kaudella 2023.

Lehden mukaan Tennesseessä ajetaan MM-sarjan testikisa tämän kesän aikana.

– Kaikkia osapuolia kiinnostaa MM-sarjan osakilpailu kyseisellä markkinalla, MM-sarjan promootioyhtiön tapahtumajohtaja Simon Larkin viittaa Yhdysvaltoihin.

Lue myös: Rallin MM-sarjaa ajetaan Yhdysvalloissa jo ensi kaudella? Vahvistusta povataan kevään aikana

Tiettävästi promoottorin ja Kansainvälisen autoliiton FIA:n suunnitelmana on, että ensi vuonna Euroopan rajojen sisällä ajetaan maksimissaan kahdeksan osakilpailua ja vuotta myöhemmin seitsemän. Kaudella 2024 puolet MM-ralleista olisi siis niin sanottuja kaukokisoja.

Eri maat käyvät kovaa kilpailua rallin MM-sarjan osakilpailuista. Saksalaislehti kertoo, että Monte Carlon, Ruotsin, Italian, Suomen ja Kreikan kisajärjestäjät olisivat saamassa monivuotiset jatkosopimukset.

Lue myös: Suomen MM-ralli säilymässä tutulla paikalla vuonna 2023

Motorsport Aktuellin mukaan Saksan MM-ralli olisi sen sijaan jäämässä jälleen ilman paikkaa MM-kalenterista. Saksa isännöi viimeksi MM-osakilpailua vuonna 2019.

Rallin MM-sarjan kauden 2023 kalenterista saatetaan saada ensimmäinen luonnos kesäkuun lopulla FIA:n maailman moottoriurheiluneuvoston kokouksessa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat