Quantcast

Espanjalaiskuski sai viime hetkillä budjetin kuntoon – aloitti Puolan EM-rallin vakuuttavasti uudella automerkillä

Espanjalainen Nil Solans on voittanut kaksi kauden kolmesta EM-rallista, mutta rahankeruu on edelleen iso haaste miehelle.
Nil Solans
Nil Solans. Kuva: @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Espanjalainen Nil Solans on voittanut kaksi kauden kolmesta EM-rallista, mutta rahankeruu on edelleen iso haaste miehelle.

Solans voitti kauden avausrallin Portugalissa, mutta ei päässyt ajamaan Azoreille budjettihuolien vuoksi. Edelliseen osakilpailuun Kanariansaarilla Solans löysi jälleen tukijoita ja voitti jälleen. Vähällä oli, että myös tämän viikonlopun Puolan EM-ralli olisi jäänyt espanjalaiselta väliin, mutta diili puolalaisen Kowax 2B Racing -tiimin kanssa julkistettiin tällä viikolla.

Espanjalainen ajoi puolalaistallin Hyundai i20 N Rally2 -autolla ensimmäisen kerran keskiviikkona, mutta se ei tahtia haitannut perjantain aika-ajopätkällä. Solans kirjautti 3,46 kilometriä pitkälle erikoiskokeelle pohjat liki kahden sekunnin erolla ennen isäntämaan Mikolaj Marczykia. Aiemmin tällä kaudella Solans ajoi Volkswagenin R5-autolla, mutta nyt alla on siis Hyundai. Puolalaistiimiä on aiemmin edustanut muun muassa Jari Huttunen.

Aika-ajopätkän kolmanneksi nopein oli puolalainen Adrian Chwietczuk ennen Norbert Heczigia ja Ken Tornia.

– Olen tottunut vaihtamaan autoa. Se on ainoa tapa selviytyä. Olen varsin yksinkertainen kaveri ja minun on helppo ajaa autolla millä hyvänsä. Se on osa peliä ja opin koko ajan, Solans sanoo Dirtfishille.

– Joskus on ihan kiva vaihtaa autoa, mutta toki helpointa olisi pysyä yhdessä merkissä ja tallissa. Silloin olisi helpompi kehittyä.

Puolan EM-ralli käynnistyy perjantai-iltana, kun ohjelmassa on 2,5 kilometriä pitkä yleisöerikoiskoe Mikolajkin stadionilla. Lauantain ja sunnuntaina aikana ajetaan vielä 13 pätkää.

Kahdeksanneksi aika-ajopätkällä ajanut Efren Llarena johtaa EM-sarjaa viiden pisteen erolla ennen Solansia, kun kolme kisaa on takana.

Puolan EM-ralli, aika-ajopätkän tulokset:

 1. Nil Solans     Hyundai 1.59,863
 2. Mikolaj Marczyk   Skoda  2.01,688
 3. Adrian Chwietczuk  Skoda  2.01,853
 4. Norbert Herczig   Skoda  2.02,447
 5. Ken Torn      Ford  2.02,470
 6. Tom Kristensson   Hyundai 2.02,612
 7. Simone Tempestini  Skoda  2.03,065
 8. Efren Llarena    Skoda  2.03,302
 9. Alberto Battistolli Skoda  2.03,426
10. Grzegorz Grzyb   Skoda  2.03,770

Lue myös nämä

 • Uusimmat