Rallilegenda Sainzia kohtaan vakavia syytöksiä – ”Olisin voinut kuolla”

Carlos Sainz
Carlos Sainz. Kuva: Enrique Castro Mendivil/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Dakar-rallia johtava Carlos Sainz on joutunut kovien syytösten kohteeksi parhaillaan käynnissä olevan kilpailun tapahtumista.

Hollantilainen Kees Koolen väittää, että Sainz törmäsi Peugeot-ajokillaan hänen mönkijäänsä lauantain etapilla. Sainz puolestaan koki tilanteen siten, että hän vältti viime hetkillä törmäyksen Koolenin mönkijään.

Sainzille mätkäistiin tilanteesta kymmenen minuutin aikasakko, mutta hän jatkaa ylivoimaisessa johdossa Dakarin autoluokassa. Koolenin mukaan Sainz sai liian lievän rangaistuksen.

– Olen liikemies ja minulla on yhteydet maailman ehkäpä parhaimpiin lakimiehiin – paremmat kuin näillä organisaatioilla. Jos kunnon rangaistuksia ei oteta käyttöön, teen oman arvioni tilanteesta palatessani kotiin ja jätän rikosilmoituksen, Koolen kertoi Autosportin mukaan.

Koolenin mukaan hänellä oli onnea matkassa välttäessään loukkaantumisen.

– Ajoin noin 20 kilometrin tuntinopeutta, ja Peugeot tuli täysillä. Mönkijääni tuli paljon vaurioita. Ja hän sanoo, ettei hän osunut minuun.

– Jos auto olisi osunut 20 senttiä enemmän vasemmalle, olisin kuollut. Jos olisin kuollut, tilanne olisi varmaankin helpompi Peugeot’lle ja Carlokselle, koska siinä tapauksessa en pystyisi enää puhumaan, Koolen täräytti.

Hollantilaisen mukaan tapauksessa pahinta oli se, ettei hän ole saanut anteeksipyyntöä Sainzilta tai Peugeot-tallilta.

– Olisin voinut kuolla, mutta hän ei edes pysähtynyt tai kysynyt jälkikäteen, olinko kunnossa, Koolen kritisoi.

Sainz kertoi olleensa erittäin pettynyt saadessaan rangaistuksen. Espanjalaislegenda väittää kivenkovaan, ettei hän osunut mönkijään.

– Olen pahoillani, että hän säikähti tilannetta. Minäkin säikähdin pahasti, koska se oli todella lähellä. Mielestäni pelastin tilanteen, Sainz sanoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat