Laatu korvaa määrän: Tunturirallissa ennätysmäärä R5-autokuntia

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa voitti Tunturirallin viime vuonna, Kuva: Hannuphoto/Hannu Rainamo/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-kauden avaavaan Arctic Lapland Rallyyn eli Tunturiralliin ilmoittautui kaikkiaan 135 autokuntaa.

Kilpailussa nähdään ennätysmäärä R5-luokan autoja, joita lähtee matkaan yhteensä 18. Koskaan aiemmin yksittäiseen SM-sarjan osakilpailuun ei ole osallistunut yhtä monta R5-autokuntaa.

SM1-luokan pisteistä R5-ajokeilla taistelevat muun muassa Suomen mestari Teemu Asunmaa, Juha Salo ja Marko Mänty, jotka saavat haastajikseen muun muassa Eerik Pietarisen ja Emil Lindholmin, joilla edessä on ensimmäinen kausi ykkösluokassa. Pietarinen kilpailee Toni Gardemeisterin tallin Skoda Fabialla, ja Lindholmin työkaluna on vastaavanlainen Fabia R5 Printsportilta.

– Osallistujien kokonaismäärässä jäädään hieman alle viime vuoden (152 autokuntaa), mutta laatu korvaa määrän. Näin kovaa kalustoa ei Suomen SM-ralleissa ole ollut, Tunturirallin järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Heikki Poranen kertoi Lapin Kansalle.

Printsport-talli on ilmoittanut kisaan peräti kuusi R5-kuljettajaa: Lindholmin, Jukka Hiltusen, Jukka Kasin, Lukasz Pieniazekin, Lars Stugemon ja Tomi Tukiaisen. Eerik Pietarisen lisäksi Gardemeisterin TGS-tallin Fabia R5 -autoilla kilpailevat puolestaan Pasi Lyytikäinen ja Marko Mänty.

Myös Tommi Mäkinen Racing on ilmoittanut kolme kuljettajaa SM1-luokan pistejahtiin: japanilaiset Hiroki Arain ja Takamoto Katsutan Ford Fiesta R5 -autoilla sekä Jarkko Nikaran Subaru Imprezalla.

SM2-luokan kisaan on ilmoittautunut yhteensä 18 osallistujaa, joiden joukossa on useita mielenkiintoisia nimiä. Ruotsalainen Jacob Jansson keskittyy tällä kaudella SM-sarjaan ja kilpailee Mitsubishi Lancerilla. Riku Tahko puolestaan starttaa useamman vuoden tauon jälkeen erikoiskokeille välineenään Mitsubishi Lancer E9.

Arctic Lapland Rally ajetaan 26.-27. tammikuuta. Katso osallistujalista kokonaisuudessaan täältä.

Lue myös nämä