Rallikuljettaja syyllistyi törkeään tekoon – nyt tuli kovat sakot

Rallikuljettaja syyllistyi viikonloppuna ajetussa Unkarin EM-rallissa törkeään rikkeeseen.
Philip Allen
Philip Allen. Kuva: @World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundailla kilpailuun osallistunut Philip Allen syyllistyi törkeään rikkeeseen Unkarin EM-rallissa, selviää tuomariston päätöksestä.

Allen ajoi siirtymällä törkeää ylinopeutta. Hän kaasutteli 161 kilometriä tunnissa tieosuudella, missä suurin sallittu nopeus oli 60 kilometriä tunnissa.

Törkeä ylinopeus tapahtui kilpailun päätöspäivänä sunnuntaina.

Tuomaristo rankaisi Allenia tuntuvasti. Brittikuski sai kilpailunjohtajalta 2 375 euron suuruiset sakot ja lisäksi hänelle mätkäistiin myös 15 minuutin aikarangaistus kilpailussa. Tämän lisäksi Allen ja hänen kartanlukijansa Dale Furniss joutuvat suorittamaan yleishyödyllistä palvelua viisi tuntia.

Rangaistus on suoritettava ennen seuraavaa EM-rallia, joka ajetaan Kanariansaarilla toukokuussa. Mikäli Allen ja Furniss eivät osallistu Kanarian osakilpailuun, rangaistus siirtyy seuraavaan EM-osakilpailuun, johon he osallistuvat.

Kuulemisessa Allen ja hänen kartanlukijansa Furniss myönsivät syyllistyneensä ylinopeuteen. He kertoivat, että heillä oli ongelmia autonsa kanssa ja sen vuoksi heidän oli pakko kiirehtiä, jotta he ehtisivät ajoissa seuraavalle pätkälle.

Allen kertoi myös, ettei hän tiennyt kyseisen tien nopeusrajoituksen olevan vain 60 kilometriä tunnissa.

Allen pahoitteli tapahtunutta ja pyysi anteeksi, mutta tuomaristo katsoi kuitenkin rikkeen olleen niin törkeä, ettei lieventäviä asianhaaroja löytynyt.

Sunnuntaina päättyneenä EM-rallin voitti romanialainen Simone Tempestini. Voitto oli hänelle uran ensimmäinen.

Lue myös: Huima draama sai jatkoa Unkarin EM-rallissa – romanialaiskuskille uran avausvoitto

Lue myös nämä