Huima draama sai jatkoa Unkarin EM-rallissa – romanialaiskuskille uran avausvoitto

Romanialainen Simone Tempestini on voittanut Unkarin EM-rallin.
Simone Tempestini
Simone Tempestini. Kuva: @world/Red Bull Content Pool

Voitto oli italialaisia sukujuuria omaavalle Tempestinille uran ensimmäinen EM-sarjassa. Paras tulos ennen tätä viikonloppua oli Azorien EM-rallin nelostila vuodelta 2022.

– Tuntuu tosi hyvältä. Ajoimme uskomattoman hienon rallin. Sergiu (kartanlukija Itu) teki hienoa työtä koko viikonlopun ja nuotit olivat täydellisiä, Tempestini hehkutti.

Tempestini kuittasi voiton 17 sekunnin erolla ennen ranskalaista Mathieu Franceschia.

Franceschille podium oli ensimmäinen EM-sarjassa. Ranskalainen kruunasi kisansa voittamalla rallin päättäneen Power Stage -erikoiskokeen. Päätöspätkän kakkonen oli isäntämaan Miklos Csomos ennen Tempestinia, Andrea Mabellinia ja Jon Armstrongia.

– Iso kiitos tiimille, kyyneliin puhjennut Franceschi sai vain sanottua.

Kuuntele alta Rallit.fin tuorein Rallipodi, jossa käydään läpi Safari-rallin anti ja ennakoidaan tulevaa Kroatian MM-rallia! Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Tempestini pysyi kärjen tuntumassa koko kisa ja pokkasi kisan voiton, kun ensin Mikko Heikkilä keskeytti sunnuntaiaamun viimeisellä pätkällä ja iltapäivällä Martins Sesks keskeytti kärkitilalta ulosajoon.

Draamaa nähtiin myös päätöspätkällä, kun kisassa toisena ollut puolustava Euroopan mestari ja entinen WRC-tähti Hayden Paddon kärsi rengasrikon. Eroa erikoiskokeen pohja-aikaan tuli liki minuuttia, mikä tiputti Paddonin neljänneksi.

– Puolessa välissä pätkää se tapahtui. Emme me osuneet mihinkään. Näitä sattuu. Saimme kuitenkin ihan hyvät pisteet, Paddon kuittasi.

Kolmanneksi rallissa ylsi jännittävien loppuvaiheiden jälkeen isäntämaan Miklos Csomos. Tshekkikuski Erik Cais oli viides ennen puolalaista Miko Marczykia.

Junioreiden luokassa Max McRae otti uransa ensimmäisen luokkavoiton EM-sarjassa. 19-vuotias McRae on rallilegenda Colin McRaen veljenpoika. Edellisen kerran McRaen suku oli juhlinut voittoa EM-rallissa vuonna 1996, kun Maxin isä Alister McRae voitti Walesin osakilpailun.

Rallin EM-sarja jatkuu Kanariansaarilla 2.-4. toukokuuta.