Sebastien Ogierin unelman tiellä iso este

Sebastien Ogier on jälleen yksi Kroatian MM-rallin suurimmista voittajasuosikeista.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: McKlein
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ogierilla on Kroatiasta kaksijakoisia muistoja. Kaudella 2021 ranskalaistähti juhli historian ensimmäisen Kroatian MM-rallin voittoa, joskin matkaan mahtui myös selkkaus poliisin kanssa siirtymällä tapahtuneen kolarin takia.

Viime vuonna puolestaan rengasrikko sekä aikasakko söivät niin paljon aikaa, että multimestarin oli tyytyminen viidenteen sijaan.

Tänä vuonna vain valikoituja MM-ralleja ajava Ogier on kisannut ainoastaan kotikisassaan Monte Carlossa. Ralli päättyi kitkerästi kakkostilaan, kun Hyundain Thierry Neuville puristi sunnuntaina voittajaksi. Kolmen kuukauden tauon jälkeen Ogier on kuitenkin enemmän kuin valmis palaamaan tositoimiin.

– Olen nauttinut vapaa-ajasta Monte Carlon jälkeen, mutta nyt olen iloinen, että pääsen taas kilpailemaan. Sain viime viikon testeissä taas fiilistä ajamiseen haastavalla testitiellä. Pätkä oli nopea ja siellä oli paljon hyppyjä sekä kapeita osuuksia, Ogier sanoo.

– Juuri nämä elementit ovat osa myös itse rallia, mutta me kaikki tiedämme, että tähän aikaan vuodesta sää voi muuttaa paljon lähtökohtia.

Lue myös: MM-rallissa käytössä luova ratkaisu – tämä kaikki sinun pitää tietää Kroatian rallista

Koska Ogier on ajanut vain yhden kisan tänä vuonna, lähtee mies matkaan vasta kuudentena autona. Jos keli on märkä, ovat etuautot parhaimmissa asemissa, koska mutkien leikkauksissa likaa nousee väistämättä tielle.

– Meidän lähtöpaikkamme ei ole paras mahdollinen asvalttiralliin, joten meidän pitää vain mukautua olosuhteisiin ja katsoa, mihin voimme yltää, Ogier kertoo.

– Minun ykkösmotivaationi on aina päästä vähintään podiumille ja taistella voitosta. Olen täällä kuitenkin auttamassa myös tallia, ja uuden pistelaskusysteemin myötä varsinkin sunnuntait ovat tärkeitä päiviä.

Kroatian MM-ralli käynnistyy torstaina testierikoiskokeella. Sunnuntaina päättyvässä rallissa on luvassa 20 erikoiskoetta, joille mittaa kertyy reilut 280 kilometriä.

Lue myös nämä