Rallikonkari Juha Salolle kauden paras tulos SM-rallista – ”Edellisen kisan jälkeen olin jo valmis polttamaan ajohaalarini”

Skoda-kuski Juha Salo ja kartanlukija Mikko Markkula sijoittuivat toiseksi lauantaina ajetussa Mikkelin SM-rallissa.
Juha Salo
Juha Salo. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tulos on lajin kymmenkertaiselle Suomen mestarille tämän kauden paras. Rallissa voittoa tavoitellut Salo ei ollut suoritukseensa kuitenkaan täysin tyytyväinen.

– Vähän meni tarkalle Egonin (Kaur) kanssa. Rallin toisella EK:lla munasin, kun yhdessä risteyksessä sammutin automme ja se ei lähtenyt ihan heti käyntiin. Aikaa siinä meni, kuten myös ajorytmikin, Salo kertasi tiedotteessaan.

– Loppu tuli ihan ok. Ei se viimeinenkään EK ihan puhtaasti tullut, mutta riitti kakkossijaan. Ajotyylini kanssa pitää vielä tehdä parannuksia, jotta saisin automme taittumaan nätimmin mutkiin. Ajan vieläkin hieman väärällä tyylillä. Vaikka tässä on rallia ajettu jo kauan, niin oppivuosia edelleen eletään. Uusia konsteja pitää keksiä, jotta pystyisimme vastaamaan nuorten mestareiden vauhtiin, Salo jatkoi.

Salo lähti tavoittelemaan kauden kahdesta viimeisestä SM-rallista hyviä suorituksia. Tavoite täyttyi Mikkelissä.

– Totta kai sitä aina voittoa tavoittelee, mutta olen toiseenkin sijaan tyytyväinen. Arkailin vieläkin muutamilla pätkillä ihan suotta. Se oli nyt tällainen ralli ja sillä selvä. Onhan tämä nyt ihan eri tilanne kuin Pohjanmaa-rallin jälkeen (keskeytys viimeisellä EK:lla), jolloin olin valmis jo polttamaan ajohaalarini, Salo naureskeli.

– Toinen sija tuo uutta puhtia ja tulos palkitsee niitä ihmisiä, jotka ovat jaksaneet olla mukanani tässä sarjassa. Toivon, että tämä tulos on kaikille mukana olleille positiivinen tulos.

Ralli SM-sarjan viimeinen osakilpailu ajetaan syys-lokakuun vaihteessa Kouvolassa. Salo starttaa päätöskisaan sarjan kuudennelta sijalta.

Katso rallin SM-sarjan pistetilanteet täältä.

Mikko Heikkilä ajoi voittoon Mikkelin SM-rallissa ja nousi taistelemaan mestaruudesta Emil Lindholmia vastaan. Lindholm joutui keskeyttämään Mikkelissä kakkossijalta vaihdelaatikkorikon vuoksi.

Lue myös: Emil Lindholm paljasti keskeytyksensä syyn – ”Kaikkemme teimme”

Lue myös: Rallin Suomen mestaruudesta luvassa huima kamppailu – ”Nyt ei harmita lähteä kotiin”

Lue myös nämä

  • Uusimmat