Rallicross-lupaus Jesse Kallio virittänyt itsensä huippukuntoon – ”Tavoittelen mestaruutta”

Jesse Kallio
Jesse Kallio on pitänyt kunnostaan huolta koronatauon aikana. Kuva: Jesse Kallio Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin MM-sarjan oheisluokassa RX2-sarjassa kilpailevan Jesse Kallion, 20, kauden aloitus on siirtynyt toukokuulta elokuun lopulle. Sarjan nelinkertaisen mestaritallin OMSE:n kuljettajana tänä vuonna toimiva Kallio on pitänyt kuntoaan yllä kotinsa autotallin pandemia-ajan punttisalilla.

Rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavasta RX2-sarjasta olisi kesäkuun alkuun mennessä pitänyt ajaa jo kaksi osakilpailua, mutta toisin kävi. Koronapandemian takia sarjan kalenteria on pitkin kevättä rakennettu uusiksi.

Se on jo varmaa, että aiemmin RX2-sarjan osakilpailuiksi kaavaillut Norjan, Etelä-Afrikan ja Ranskan osakilpailut on peruttu ja kauden avausosakilpailu ajetaan näillä näkymin elokuun 20. päivä Höljesin moottoriradalla Ruotsissa. Seitsemästä suunnitellusta osakilpailusta uuteen kalenteriin jäi neljä osakilpailua.

Maaliskuun lopulla varusmiespalveluksensa päätökseen saanut Kallio on pysynyt perheineen terveenä. Nuori autourheilulupaus on valmistautunut tulevaan kuntoilemalla kotinsa autotallin kuntosalilla.

– Terveenä olemme pysyneet, kuten myös ruotsalaistiimini jäsenet naapurimaassamme, jossa tartuntatilanne on ollut Suomeen verrattuna selvästi pahempi. Peruskuntoa on ylläpidetty ja treenattu kuntopohjaa yhä paremmaksi. Jos jossain kohtaa pääsemme kilpaa ajamaan, niin tiedän olevani hyvässä kunnossa.

Ajoharjoittelua varten Jesse Kallio Racing on talven aikana rakentanut rallicross- ja rallisprintluokkiin sopivan nelivetoisen Mitsubishi Lancerin. Hyvinkään Moottoriurheilukeskus avannee ovensa kesäkuun alussa, jolloin Kallion olisi tarkoitus aloittaa Hyvinkäällä kauteen tähtäävä ajoharjoittelu.

– On hyvä päästä vähän rattia pyörittämään, niin pysyy ajotuntuma yllä. Automme valmistui juuri ja en ole ajanut radalla vielä kertaakaan.

Kallio sanoo, että hän sekä RX2-sarjassa häntä ajattava OMSE-tiimi ovat toiveikkaita, että kausi starttaa viimeistään elokuussa.

– Aika näyttää, miten käy. Muuta vaihtoehtoa ei ole kuin odottaa ja katsoa, mitä tapahtuu. Itse olen kuitenkin valmis hyppäämään ratin taakse heti, kun mahdollisuus avautuu.

Heinäkuun alkuun (2.-5.7.) Ruotsin Höljesiin on suunnitteilla jo kansainvälinen yksityiskilpailu, jonka järjestelyistä vastaa Kallion tallipäällikkö Andreas Eriksson. Kilpailu ajetaan ilman yleisöä ja koronapandemian mukaisia turvamääräyksiä noudattaen. Kilpailun on tarkoitus toimia kuljettajille ja tiimeille samalla radalla 19.-20. elokuuta järjestettävän MM-avauksen testikilpailuna.

Kallio sanoo, että jos kutsu tulee, hän on valmis aloittamaan kautensa jo heinäkuussa Ruotsista.

– Vielä ei ole tietoa, että ajanko testikilpailussa kilpaa. Luokkamme kalenterissa on tällä hetkellä neljä mestaruusosakilpailua. Terveys edellä mennään, mutta toivottavasti päästäisiin viimeistään loppukesästä ajamaan. Neljä tai seitsemän osakilpailua. Se ei tavoitteitani mihinkään muuta: ensimmäisten RX2-luokan osakilpailuvoittojen lisäksi tavoittelen myös sarjan mestaruutta.

Lue myös nämä