Sebastien Loebille jälleen yksi mestaruus – Extreme E -sarjassa huima kauden päätöskisa

Lewis Hamiltonin kipparoima X44-tiimi voitti Extreme E -sarjan mestaruuden kaudella 2022.
Sebastien Loeb ja Cristina Gutierrez
Sebastien Loeb ja Cristina Gutierrez. Kuva: Sam Bagnall / LAT Images
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nimellisesti tiimimanagerina toimivan Hamiltonin tallissa ajoivat rallikonkari Sebastien Loeb sekä espanjalainen Cristina Gutierrez. Parivaljakko varmisti mestaruuden ajamalla kauden päätöskilpailussa Uruguayssa sunnuntaina kolmanneksi.

Viime vuoden mestaritiimi Rosberg X Racing lähti kauden viidenteen ja viimeiseen kilpailuun ennakkosuosikkina, mutta monien ongelmien myötä talli tippui lopulta kokonaan finaalista. Näin olleen rallicross-tähti Johan Kristoffesson sekä Mikaela Åhlin-Kottulinsky joutuivat nöyrtymään hopealle kahden pisteen erolla.

Molemmat mestaruudesta kamppailleet tiimit kolaroivat jo alkuerissä ja joutuivat hakemaan vauhtia finaaliin Crazy Race -lähdön kautta, josta vain yksi pari pääsi loppukilpailuun. RXR-tiimi koki teknisen vian ja lopulta myös hylkäyksen, kun vaihtoalueella oli liikaa tallin henkilökuntaa.

https://twitter.com/ExtremeELive/status/1596906712996249600

Kolmanneksi kauden loppupisteissä ylsi Carlos Sainzin ja Laia Sanzin edustama Accion Sainz -tiimi. Mestaruushaaveet kaatuivat välierissä, kun Sanz pyörähti autolla katon kautta ympäri.

Kauden päätöskisan voitti aavikkorallien erikoismies Nasser Al-Attiyah parinsa Klara Anderssonin kanssa, joka on vasta tullut mukaan Extreme E -karkeloihin. Toiselle sijalle ylsivät McLarenin Tanner Foust ja Emma Gilmour ennen mestaruuden voittanuttta X44-tallia.

Extreme E -sarjassa ajettiin nyt historian toinen kausi. Kyseessä on täyssähkökilpureilla ajettava rallicrossin ja aavikkorallin yhdistelmä. Kaikissa tiimeissä ajaa sekä mies- että naiskuski. Kuljettajaa vaihdetaan aina ”lennosta”, mikä lisää formaatin mielenkiintoa. Myöskin kolarit radalla ovat varsin tavanomaisia.

Sarjassa on panostettu varsinkin ympäristöasioihin heti alusta saakka.

Extreme E, Uruguayn osakilpailu:

1. Abt Cupra (Nasser Al-Attiyah/Klara Andersson) 10.26,0
2. McLaren (Tanner Foust(Emma Gilmout)       +3,42
3. X44 (Sébastien Loeb/Cristina Gutiérrez)     +5,46
4. Andretti United (Timmy Hansen/Catie Munnings) +11,02
5. Veloce Racing (Kevin Hansen/Molly Taylor) +1 kierros

Lopulliset pisteet:

 1. X44       86 
 2. Rosberg X Racing 84
 3. Acciona Sainz  68
 4. Chip Ganassi   61
 5. McLaren     52
 6. ABT Cupra    46
 7. Andretti United 45
 8. Xite Energy   33
 9. JBXE       27
10. Veloce Racing  18

Lue myös nämä