Ott Tänak vannoo, että Portugalin murhenäytelmä ei toistu – ”Olemme hyvin valmistautuneita”

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarja piipahti kahdessa edellisessä rallissa Etelä-Amerikan kiertueella, mutta seuraavat osakilpailut ajetaan parin viikon välein Etelä-Euroopassa. 

Tulevana viikonloppuna WRC-kilpurit valloittavat soratiet Pohjois-Portugalissa ja parin viikon päästä pölyä riittää Sardinian saarella.

Molemmat kisat kuuluvat Toyotan ykköstykin Ott Tänakin suosikkeihin, mutta viime vuonna Yaris WRC temppuili kyseisissä soraralleissa. Sardiniassa Tänak rikkoi jäähdyttimen rajussa hypyssä ja Portugalissa tekniikka petti toisella ek:lla.

Tänakin lisäksi myös Toyotan suomalaiskuski Jari-Matti Latvala keskeytti viime vuonna Portugalissa alkumetreillä.

– Seuraavasta kahdesta rallista minä todella nautin. Niillä molemmilla kisoilla on myös erityinen merkitys minulle. Portugali oli ensimmäinen WRC-kisa, jonka ajoin. Sardiniassa taas olin ensimmäistä kertaa podiumilla ja siellä myös voitin ensimmäisen kerran, Tänak tunnelmoi.

– Molemmat kisat ovat nopeita ralleja, mutta ne ovat myös aika rajuja. Sen me näimme jo viime vuonna. Tiimi on kuitenkin tehnyt kovasti töitä ja olen luottavainen, että olemme hyvin valmistautuneita. Chilen voitto oli tärkeä minulle. Se toi meidät takaisin taisteluun mukaan, virolainen jatkaa.

Portugalin rallin on voittanut Toyotan pohjoisirlantilainen Kris Meeke sekä Latvala. Meeke ajaa ensimmäistä kauttaa Tommi Mäkisen johtamassa tiimissä. Alkukausi ei ole ollut helpoin mahdollinen, mutta Meeke nostaa varmasti vauhtiaan kauden edetessä.

– Odotan innolla Portugalin rallia. Sen kisan tunnen hyvin ja olen ollut siellä aina vahva. Voitin Portugalissa vuonna 2016 ja olen johtanut kisaa kaksi kertaa sen jälkeen, Meeke muistuttaa.

– Viimeiset pari kisaa olivat meidän kannalta turhauttavia. Meillä oli vauhtia ajaa podiumista. Meidän on vain keskityttävä, jotta potentiaali realisoituu tuloksiksi.

Katso alta ennakkovideo Portugalin MM-rallista. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,265014″ ap mute]

Lue myös nämä