Ott Tänak tunnusti tuskaisen tilanteensa

Hyundain virolaistähti Ott Tänakin on pakko onnistua torstaina käynnistyvässä Kroatian MM-rallissa.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak siirtyi täksi vuodeksi takaisin korealaisvalmistaja Hyundain leiriin tavoitteenaan vain ja ainoastaan mestaruus. Alkukauden kolme kisaa ovat kuitenkin tuoneet mukanaan käytännössä pelkkää tuskaa.

Monte Carlossa tammikuussa Tänak oli vielä kelvollisesti neljäs, vaikkakaan kyyti ei riittänyt missään vaiheessa kärkimiehille. Ruotsissa ja Keniassa virolainen koki puolestaan keskeytyksen. Näin ollen ero MM-sarjan kärkimieheen, tallikaveri Thierry Neuvilleen, on jo kolmen kisan jälkeen muhkeat 34 pistettä.

Selvää on, että Kroatiassa kurssin täytyy muuttua.

– Me ehdottomasti haluamme onnistua. Toivottavasti saamme hyvän fiiliksen heti alusta saakka. Me tarvitsemme ongelmista vapaan kilpailun. Tietenkin joka kerta, kun ajamme kilpaa, haluamme taistella myös voitosta, Tänak summaa.

Lue myös: MM-rallissa käytössä luova ratkaisu – tämä kaikki sinun pitää tietää Kroatian rallista

Monte Carlon ralli oli tälläkin kertaa lähes puhdas asvalttiralli. Tänak myönsi tehneensä virheitä auton säädöissä.

– Pääsimme ajamaan asvaltilla Monte Carlossa, eikä fiilis ollut hassumpi. Varsinkin kisan lopussa pääsimme jo aika lähelle (säätöjen suhteen). Se oppi meidän pitää nyt käyttää hyödyksemme ja saada auto balanssiin, jotta pitoa on tarpeeksi, Tänak toteaa.

– Jos onnistumme siinä, meillä pitäisi olla kaikki eväät menestykseen Kroatiassa.

Vaikka Kroatian ralli on äärimmäisen vaikea, eikä Tänakilla voittoa kisasta vielä ole, kertoo virolainen kuitenkin nauttivansa rallista. Tänak on yltänyt kahdella edellisellä kaudella Kroatiassa kakkostilalle.

– Kroatia on hauska asvalttiralli. Pitoa on vähän ja tiet voivat mennä tosi likaisiksi. Samaan aikaan reitillä on paljon nyppyjä ja ylityksiä sekä pimeitä mutkia. Asvalttia ei kovin usein pääse tätä nykyä MM-sarjassa ajamaan, joten se on aina erityistä, Tänak summaa.

Lue myös nämä