WRC-tallipomo povaa jättiyllätyksille jatkoa – ”Hänellä on paljon kokemusta tästä rallista”

Brittiläisen M-Sport Fordin alkukausi rallin MM-sarjassa on ollut odotuksiin nähden loistelias.
Richard Millener
Richard Millener. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Yksityistiimin budjetilla operoivalta M-Sportilta ei paljoa odotettu tänä vuonna, koska kuskeina ovat kokemattomaan kaartiin lukeutuvat Adrien Fourmaux sekä Gregoire Munster. Ranskalainen Fourmaux on kuitenkin osoittanut, ettei ole enää pelkkä maksukuski.

Fourmaux ajoi palkintopallille sekä Ruotsin lumilla helmikuussa että maaliskuussa Keniassa. Tallipomo Richard Millener korostaa koko tallin työn merkitystä menestyksen taustalla.

– Olen uskomattoman ylpeä siitä, mitä tiimimme on saavuttanut jo tähän mennessä kauden aikana. Uskon, että meidän lähestymistapamme on ollut oikea, Millener sanoo.

– Adrien on tehnyt fantastista työtä ja ottanut jo kaksi podiumia. Odotan innolla, mihin voimme yltää Kroatiassa, koska Adrienilla on tästä rallista paljon kokemusta ja tietotaitoa.

Lue myös: MM-rallissa käytössä luova ratkaisu – tämä kaikki sinun pitää tietää Kroatian rallista

M-Sportin kakkoskuski Munster ei ole päässyt vielä vauhtiin tällä kaudella. Toki luxemburgilaisen kokemus päätasolta on olematon, mutta keskeytykset Keniassa ja Monte Carlossa sekä lukuisat hankivisiitit Ruotsissa ovat olleet kiistatta pettymys.

Munster on saavuttanut kolmesta kisasta uudesta pistelaskusysteemistä huolimatta vain kolme MM-pistettä. Edellä pisteissä on monta WRC2-autokuntaa.

– Gregoire on osoittanut taitoja ja päättäväisyyttä sekä näyttänyt vauhtia. Hänellä on kuitenkin ollut huonoa tuuria, mikä on vaikuttanut tuloksiin, Millener puolustelee nuorta kuskiaan.

– Asvaltti on kuitenkin Gregoiren lempialusta, joten voimme odottaa häneltä Kroatiassa vahvoja pätkäaikoja. Olen innoissani, kun pääsemme takaisin Kroatiaan. Siellä on aina loistava tunnelma sekä huoltoparkissa että pätkillä, koska faneja on paljon.

Kroatian MM-ralli käynnistyy torstaina ajettavalla testierikoiskokeella. Rallissa kilpaillaan 20 erikoiskokeella, joille mittaa kertyy reilut 280 kilometriä.

Lue myös nämä