Ott Tänak ja Markko Märtin sekoittivat lusikkansa Hyundain rallibisnekseen

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai Motorsport vahvisti tiistaina, että se kilpailee kahdella autolla rallin MM-sarjan WRC2-luokassa kaudella 2020.

Hyundai saavutti viime kaudella WRC-merkkimestaruuden, ja nyt se lähtee jahtaamaan titteliä myös luokkaa alempana. Norjalainen Ole Christian Veiby, 23, ja venäläinen Nikolai Grjazin ajavat uudistetuilla Hyundai i20 R5 -autoilla ainakin kahdeksassa MM-osakilpailussa tänä vuonna.

Lue myös: Rallin MM-sarjan mestaritiimi esitteli WRC-autonsa

Hyundain tallipäällikön Andrea Adamon mukaan usea seikka puhui WRC2-sarjaan osallistumisen puolesta.

– Ensinnäkin se vahvistaa sitoutumistamme MM-sarjaan kokonaisuudessaan. Teknisellä puolella se antaa meille mahdollisuuden näyttää suorituskykymme hiljattain päivitetyllä i20 R5 -autolla, Adamo kertoo.

Hyundain WRC2-tiimi linkittyy vahvasti tallin uuteen tähtikuljettajaan Ott Tänakiin. Hyundain R5-autojen ajattamisesta ja huollosta vastaa virolainen RedGrey-tiimi, jonka omistajiin Tänak lukeutuu. Tallin toinen omistaja ja perustaja on Tänakin asioita hoitava Markko Märtin. Tiimi tunnettiin aiemmin nimellä MM Motorsport.

– Odotamme innolla yhteistyön tekemistä RedGrey-tiimin sekä kahden nuoren ja kunnianhimoisen kuljettajamme kanssa, Adamo sanoo.

Hyundai i20 R5
Hyundai i20 R5. Kuva: Hyundai Motorsport

Virolaiskuljettaja Tänak saavutti viime vuonna maailmanmestaruuden Toyotan WRC-tiimin kalustolla, mutta hän päätti siirtyä Hyundaille kaksivuotisella sopimuksella. Kauden jälkeen spekuloitiin sillä, että Märtin ja Tänak olisivat halunneet tiimilleen Toyotan R5-autoprojektin, joka on ollut pidempään Tommi Mäkisen johtaman tiimin suunnitelmissa.

Lue myös: Tommi Mäkinen paljastaa: Puuppolassa kehitetään uusi ralliauto

Märtin kertoi marraskuun lopussa virolaisen Delfi-sivuston haastattelussa, että R5-projektit eivät kiinnosta häntä, koska sellaisen vetäminen tarkoittaisi hikistä urakkaa ilman kunnon tuottoa. Nyt Märtinin ja Tänakin tiimi on kuitenkin tiukasti sidottu Hyundain R5-toimintaan.

R5-autoilla tehdään kovaa bisnestä. Esimerkiksi Skoda Motorsport on rakentanut ja myynyt yli 300 Fabia R5 -autoa maailmalle. Uuden R5-auton hinta pyörii yli 200 000 eurossa. Tästä kakusta Hyundaikin haluaa nyt isomman siivun RedGreyn avustuksella.

Hyundain WRC2-tiimi on viralliselta nimeltään Hyundai Motorsport N. Veiby ja Grjazin ovat mukana heti kauden avaavassa Monte Carlon MM-rallissa, joka ajetaan ensi viikolla.

Lue myös: Monte Carlon MM-rallin osallistujalista julki – lähtöviivalla 11 WRC-autoa

Lue myös nämä

  • Uusimmat