Ott Tänak paljasti heikon kohdan Hyundaista

Ott Tänakin paluu Hyundain Rally1-auton rattiin ei ole sujunut täysin kivuttomasti.
Ott Tänak
Ott Tänak: Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kauden avauskisassa Monte Carlossa virolaisen oli tyytyminen neljänteen tilaan, kun taas voittoa juhli hänen tallitoverinsa Thierry Neuville.

Viime viikonlopun Ruotsin rallissa Tänak keskeytti kertaalleen ja sai kisasta kasaan vain kuusi pistettä. Ykköstilan nappasi jälleen hänen tiimikaverinsa, tällä kertaa Esapekka Lappi.

Tänak ei ole vielä täysin sinut Hyundain Rally1-kilpurin kanssa. Ruotsin MM-rallin jälkeen hän nosti positiiviseksi seikaksi sen, että autosta on löytynyt parannettavaa.

Lue lisää: Ott Tänak mainitsi vain yhden positiivisen seikan – ”Kun on tyrinyt pari rallia”

Kauden avauskisassa Monte Carlossa Tänakilla oli ongelmia Hyundain moottorin kanssa. Ilmeisesti ongelma korostui Tänakin ajotyylin vuoksi.

Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul korostaa, ettei Tänakin tarvitse muuttaa ajotyyliään ongelman vuoksi.

– Hänen tapansa ajaa paljastaa auton heikkouden. Joten ei käännetä tätä asiaa toisinpäin. Meidän täytyy ensimmäisenä korjata tämä ongelma, joka on ollut olemassa jo jonkin aikaa, Abiteboul kertoo Dirtfish-sivustolla.

Vika liittyy moottorin ohjelmistoon. Abiteboul vaatii, että ongelma saadaan ratkaistua tulevia ralleja varten.

– Voisi väittää, että Tänakin ajotyyli on erilainen kuin Thierryn. Mutta auton on sovittava kaikille kuljettajille – etenkin kun kyseessä on maailmanmestari – eikä päinvastoin, ranskalaispomo sanoo.

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan Keniassa maaliskuun lopulla.

Lue myös nämä