Thierry Neuville myöntää suoraan Hyundain heikkouden

Thierry Neuville sai makoisan torjuntavoiton Ruotsin MM-rallista viime viikolla.
Thierry Neuville
Thierry Neuville sai nolla-auton kiinni Japanin MM-rallissa. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ensimmäisenä autona reitillä ollut belgialainen oli ongelmissa perjantaina sankassa lumisateessa ja jäi kauas kärjestä. Lopulta mies kuitenkin nousi kokonaistuloksissa neljänneksi ja saalisti myös aimo potin pisteitä supersunnuntailta sekä kisan päättäneeltä Power Stage -pätkältä.

– Olen todella onnellinen. Odotimme vaikeaa viikonloppua, mitä se olikin, mutta saimme siitä huolimatta 18 pistettä ja olemme yhä MM-sarjan johdossa. (Ott) Tänakilla oli hankala viikonloppu, mutta (Elfyn) Evansilla taas tosi hyvä. Hän sai meitä vähän kiinni sarjassa, mutta kyseessä oli vasta kauden toinen kisa, Neuville sanoo belgialaisen RTBF-kanavan sivuilla.

– Seuraavaksi ajamme Keniassa. Siellä ei ole väliä, onko ensimmäinen vai toinen auto reitillä. Uskon, että voimme saada sieltä hyvän tuloksen.

Neuville uskoo, että taistelu tulee jatkumaan piinkovana kauden loppuun saakka.

– Tämä vuosi on varmasti mielenkiintoinen loppuun saakka. Ruotsissa näytti, että suorituskyvyn suhteen olemme tosi tasoissa, vaikka Toyota ehkä näytti vähän nopeammalta. On mielenkiintoista nähdä, mikä on tilanne Keniassa, belgialaistähti summaa.

Kenian Safari-ralli ei ole koskaan ollut Hyundain vahvuus. Klassikkokisa palasi MM-sarjan kattaukseen vuonna 2021 ja siitä lähtien Toyota on juhlinut kilpailussa. Vuoden 2021 Safarissa Toyota otti kaksoisvoiton ja vuotta myöhemmin peräti neloisvoiton.

Myös viime vuonna Toyota juhli Naivashassa huikeaa neloisvoittoa Sebastien Ogierin, Kalle Rovanperän, Elfyn Evansin ja Takamoto Katsutan johdolla.

Hyundain tulokset ovat olleet huomattavasti heikompia. Viimeisten kolmen vuoden aikana Hyundai on napannut vain yhden palkintokorokepaikan – Ott Tänakin kolmostilan vuonna 2021.

Toyotan kalusto on toiminut lähes pomminvarmasti Keniassa, kun taas Hyundailla on ollut ongelmia luotettavuuden kanssa. Esimerkiksi viime vuonna Esapekka Lapin Hyundaista napsahteli kardaaniakseleita.

Neuvillekaan ei ole päässyt Safaria kertaakaan maaliin ilman keskeytystä.

– Siihen kisaan on vaikea valmistautua etukäteen, koska kyseessä on enemmän selviytyminen ja seikkailu. Luotettavuuden pitää olla Keniassa avainasemassa. Se on ollut aiemmin heikko kohtamme, mutta tiimi on tehnyt sen eteen kovasti töitä, Neuville vakuuttaa.

– Se ei ole koskaan ollut vahva ralli meille. Meidän pitää vain päästä se läpi, sillä jokaisella pisteellä on merkitystä, ensimmäistä mestaruuttaan tavoitteleva Hyundai-tähti lisää.

Kenian MM-ralli ajetaan maaliskuun viimeisenä viikonloppuna.

Lue myös nämä