Osa-aikaeläkeläinen voittoputkessa rallin MM-sarjassa – ”Ei voi olla kuin voitto tavoitteena”

Sebastien Ogier on napsinut jo kaksi voittoa putkeen rallin MM-sarjassa.
2024 FIA World Rally Championship / Round 04 / Rally Croatia / 17th-21st April, 2024 // Worldwide Copyright: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Multimestari piti hermonsa ja voitti kilpakumppaninsa sekä Kroatiassa huhtikuussa että toukokuun alussa Portugalissa. Ogierin kausi on toistaiseksi ollut menestyksekäs, sillä vuosi käynnistyi kakkostilalla Monte Carlosta.

Ogierin kausi jatkuu Sardiniassa tällä viikolla. Ranskalainen on onnistunut valloittamaan Sardinian rallin neljä kertaa, viimeksi kaudella 2021. Jälleen Sardiniassa osa-aikakuskin lähtöpaikka on optimaalinen, joten menestystä voidaan odottaa.

– Olemme olleet hyvässä vireessä kahden voittomme myötä. Tietenkin haluamme jatkaa samalla tavalla. Siksi Sardiniaan ei voi olla kuin voitto tavoitteena, Ogier paaluttaa.

– Mielestäni meidän lähtökohtamme ovat hyvät. Ajoimme saarella aiemmin hyvät testit ja kun Portugalissa oli Sardinian tyyppisiä hiekkaisia osuuksia, automme toimi siellä hyvin. Toivottavasti tämä tarkoittaa hyvää.

Lue myös: Rallin MM-sarjassa poikkeuksellinen kisa – asiantuntija iskee faktat pöytään

Sardiniassa ajetaan uudella lyhyemmällä kisaformaatilla, mutta mukaan mahtuu todella haastavia erikoiskokeita. Legendaarisin näistä on tietenkin Monte Lernon pätkä, joka tosin tänä vuonna on supistettu 25 kilometriin.

– Pitkät pätkät ovat aina haastavia, koska ne vaativat kärsivällisyyttä ja renkaiden säästämistä. Olen kuitenkin oppinut rakastamaan Sardinian rallia ja hallitsemaan sen metkut urani aikana. Toivottavasti tämänkin kertainen matkamme sinne on menestyksekäs, Ogier summaa.

Sardinian MM-ralli käynnistyy perjantaiaamuna testierikoiskokeella. Varsinainen kisa starttaa perjantaina iltapäivällä, kun ohjelmassa on yhteensä neljä pikataivalta.

Kuuntele alta Rallipodin uusi jakso kokonaisuudessaan! Voit kuunnella sen myös Spotifyssä – ja muista ottaa samalla Rallipodi seurantaan!

Lue myös nämä