Nyt se on virallista: Lancialta hieno ralliuutinen!

Italialainen autonvalmistaja Lancia on tekemässä paluun ralliin.
Lancia Ypsilon Rally4
Lancia Ypsilon Rally4. Kuva: Stellantis
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lancian rallipaluuta koskevia huhuja on liikkunut jo pidemmän aikaa. Nyt autonvalmistaja on itse vahvistanut, että se alkaa jälleen rakentaa ralliautoja.

Lancia tiedotti maanantaina, että siltä on tulossa Rally4-luokituksen kaksivetoinen ralliauto, Lancia Ypsilon Rally4. Autosta löytyy 1,2-litrainen turbomoottori, josta irtoaa 212 hevosvoimaa.

Rally4-luokituksen etuvetoisille autoille ei löydy tällä hetkellä virallista mestaruusluokkaa MM-sarjasta. Sen sijaan niille on luokka rallin EM-sarjassa sekä useimmissa kansallisissa sarjoissa.

Lancia teki ilmoituksen samassa yhteydessä, kun se julkisti uuden täysin sähköisen Ypsilon HF -henkilöautonsa.

– Lancia on aina ollut ihmisten sydämissä, kiitos sen kilpailevan sielun, jota edustavat monet ikoniset mallit, jotka ovat tehneet merkistä kaikkien aikojen menestyneimmän rallimaailmassa. Ja tuo urheilullinen sydän alkaa sykkiä uudelleen tänään, Lancian toimitusjohtaja Luca Napolitano sanoo.

Lancia Ypsilon Rally4
Lancia Ypsilon Rally4. Kuva: Stellantis
Lancia Ypsilon Rally4
Lancia Ypsilon Rally4. Kuva: Stellantis
Lancia Ypsilon Rally4
Lancia Ypsilon Rally4. Kuva: Stellantis

Lancia oli mahtitekijä rallin MM-sarjassa 1970-80-luvuilla ja vielä 90-luvun alussa ennen kuin se vetäytyi moottoriurheilusta. Se on saavuttanut historialliset kymmenen valmistajien mestaruutta ja neljä kuljettajien MM-titteliä.

Suomalaiskuljettajista Juha Kankkunen ajoi Lancialla maailmanmestariksi vuosina 1987 ja 1991. Italialaislegenda Miki Biasion saavutti perättäiset mestaruudet 1988-89.

Nykyään Lancia kuuluu Stellantis-konserniin, jonka automerkeistä etenkin Citroen ja Peugeot ovat mukana rallimaailmassa.

Lue myös nämä