Grönholm välimiehenä Loebin huhutussa diilissä: Sanoin heille ”katsokaa, että Loeb tulee meidänkin autoon”

Marcus Grönholm
Marcus Grönholm. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin kaksinkertaisella maailmanmestarilla Marcus Grönholmilla oli näppinsä pelissä entisen kilpakumppaninsa Sebastien Loebin huhutussa Hyundai-sopimuksessa.

Luotettavana pidetty Autosport-lehti uutisoi keskiviikkona, että Loeb on tehnyt Hyundain kanssa sopimuksen kilpailemisesta rallin MM-sarjassa ensi kaudella. Lehden mukaan Loebin sopimus julkistetaan torstaina.

Grönholmin johtama GRX-talli kilpaili viime kaudella rallicrossin MM-sarjassa Hyundain kalustolla ja tiimi sai teknistä tukea Hyundailta. Autosport kertoi jutussaan, että Loebille voisi mahdollisesti avautua tilaisuus kilpailla ensi kaudella myös rallicrossin MM-sarjassa Grönholmin tallin kalustolla.

Grönholm paljastaa Rallit.fille, että hän antoi ranskalaiskonkari Loebin numeron Hyundain johtoportaalle.

– Sanoin heille, kun annoin Loebin puhelinnumeron, että ”katsokaa ja hoitakaa homma niin, että hän tulee sitten ajamaan meidänkin autolla”. Näin tämä meni oikeasti, Grönholm kertoo.

Grönholm sanoo tietävänsä jotain Hyundain asioista, mutta hänellä ei ole täyttä varmuutta Loebin ensi vuoden kuvioista.

– Eiväthän he (Hyundai) tietysti halua näitä asioita minulle kertoa. Varmaan he ovat aika lähellä (sopimusta), mutta lopullista tietoa en oikeasti tiedä. Enkä tiedä sitäkään, mitä Loeb ajaa. En ole edes udellut, ei se minulle kuulu.

– Mutta Loebillä on näköjään kauhea polte ajamaan. Hän tavallaan lopetti jo monta vuotta sitten rallin, mutta hän ei malta olla poissa.

Grönholmin tiimissä tilaa

Grönholm uskoo, että Loebillä olisi paljon annettavaa Hyundain WRC-tallille.

– Talli saisi häneltä kokemusta ja tietoa, miten voisi parantaa. Ehkä hän loisi myös itseluottamusta muihin kuljettajiin, kun ne tuntuvat seilailevan sinne ja tänne.

Grönholmin mukaan GRX-tallin suunnitelmissa on jatkaa ensi kaudella rallicrossin MM-sarjassa kahdella tai jopa kolmella autolla. Ajopaikoille riittää kysyntää, sillä usea tehdastiimi on vetäytynyt sarjasta.

Marcuksen poika Niclas Grönholm ajaa varmasti yhtä tiimin Hyundaita, mutta muita sopimuksia ei ole vielä lyöty lukkoon. Loebillekin löytyisi siis tilaa.

– Meidän venäläinen taituri Timur (Timerzjanov) soittelee jatkuvasti, mutta vielä ei ole lyöty nimiä paperiin. Sitten on joitain muita vaihtoehtoja ajamaan joitakin tiettyjä kisoja. Katsotaan, miten asiat ratkeavat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat