Niukka tappio Ogierille jäi kismittämään Jari-Matti Latvalaa – ”Harmittaa aika paljon”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvala oli lähellä napata täydet lisäpisteet Argentiinan MM-rallin päättäneeltä Power Stage -erikoiskokeelta, mutta kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier nousi niukasti suomalaisen edelle.

Latvala oli väliajoissa Citroen-kuljettaja Ogierin edellä, mutta pätkän lopussa Ogier puristi erikoiskoevoittoon vain 0,1 sekunnin erolla Latvalaan. Näin Ogier kuittasi täydet viisi lisäpistettä, ja Latvala sai neljä pistettä.

– Jäi kieltämättä kismittämään. Tänään tavoitteena oli hyökätä, ja onnistuimme nousemaan kuudennelta sijalta Dani Sordon edelle viidenneksi. Yritin tosissani viimeisellä pätkällä ja tuli hienosti, mutta tein muutaman pienen virheen pätkän lopussa. Yritin mennä ylämäkeen kakkosvaihteella aivan liian paljon, Latvala kertasi.

– Ajaminen meni puskemiseksi, ja siinä se aikaero tuli. Ogier tuli ja voitti pätkän. Harmittaa aika paljon. Onneksi Chilen ralli on niin lähellä, joten korjataan tilanne siellä, tuurilainen jatkoi.

Kuuntele alta Latvalan mietteet rallin jälkeen. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,260523″ ap mute ]

Ogier nousi päätöspätkällä rallissa kolmanneksi Latvalan tallikaverin Kris Meeken edelle. Latvala jäi 16,3 sekunnin päähän viimeisestä palkintosijasta.

Latvala teki kisassa hienon nousun heikosti sujuneen perjantain jälkeen. Latvala oli lauantaina toiseksi nopein kuljettaja ja sunnuntaina koko porukan nopein.

– Vuosi on ollut erittäin vaikea. Olen ajanut huonosti, en ole oikein saanut itsestäni irti, ja virheitä on tullut. On ollut teknisiäkin murheita ja kaikkea. Perjantai oli menossa huonoon suuntaan, mutta saimme katkaistua kierteen ja käännettyä homman parempaan suuntaan. Uskon, että tästä tämä taas lähtee menemään, Latvala luotti.

Historian ensimmäinen Chilen MM-ralli käynnistyy vajaan kahden viikon kuluttua. Latvala käy kisojen välissä lomailemassa Kaliforniassa, mutta viikon päästä alkaa keskittyminen uuteen kilpailuun.

– Meillä on nopea auto, jolla pystyy voittamaan kilpailuja. Asiat eivät ole menneet meillä aivan putkeen, joten nyt tavoitteet on asetettu Chileen. Meillä oli tavoitteena pitää auto ehjänä täällä, ja nyt kun onnistuimme siinä, voimme lähteä vapautunein mielin hyökkäämään Chilessä, Latvala sanoi.

Katso alta koostevideo sunnuntaiaamun erikoiskokeiden tapahtumista:

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,260517″ ap mute floating=”1″ ]

Lue myös nämä