IS: Marcus ja Niclas Grönholmilta rajua kritiikkiä – ”Bosse” kävi näyttämässä syyttävää sormea kilpakumppanille

Niclas ja Marcus Grönholm
Niclas ja Marcus Grönholm. Kuva: GRX/McKlein.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin MM-sarjassa kilpaileva Niclas Grönholm ja GRX-tiimiä pyörittävä Marcus Grönholm eivät sulattaneet latvialaisen Janis Baumanisin toimintaa Barcelonan MM-osakilpailun finaalissa.

Niclas Grönholm putosi lähdön jälkeen finaalissa neljänneksi, minkä vuoksi hän päätti mennä heti ensimmäisellä kierroksella jokerilenkille. Tämän jälkeen Grönholm pääsi ajamaan hyviä kierrosaikoja ennen kuin hän jämähti finaalissa viimeiseksi jääneen Baumanisin taakse.

Grönholm ei päässyt Baumanisin edelle, eikä latvialainen ollut aikeissa mennä omalle jokerilenkilleen. Kun Baumanis lähti lopulta lisälenkille, ei Grönholmilla ollut enää mahdollisuuksia taistella palkintosijoista. Grönholm sijoittui kisassa neljänneksi Timmy ja Kevin Hansenin sekä Andreas Bakkerudin jälkeen.

Grönholm olisi voinut ajaa jopa kisan kakkossijasta, ellei hän olisi jäänyt latvialaiskuljettajan taakse.

- Saatanan mulkut! Tuntuu, että koko niiden suku (Baumanisit) tekee tahallaan tällaista kiusaa. Aivan kuin niillä olisi jotain meitä ja ylipäätään koko muuta rallicrossperhettä vastaan, Niclas Grönholm sadatteli Ilta-Sanomille pian kisan jälkeen.

Marcus Grönholm kävi erikseen osoittamassa mieltään Janis Baumanisille ja tämän isälle, joka toimii poikansa radiomiehenä. Ilta-Sanomien mukaan Grönholm käveli Baumanisten pilttuulle, osoitti latvialaisia sormellaan ja pyöritteli päätään.

- Halusin osoittaa heille, että mitä mieltä olin heidän ratkaisustaan. Uskon, että viestini meni väkevästi perille, Grönholm sanoi.

Kauden avauskilpailussa toiseksi sijoittunut Niclas Grönholm on MM-pisteissä kakkosena Kevin Hansenin perässä. Barcelonassa Grönholmin ajamista haittasi Hyundaissa ollut vika.

– Harmittaa, kun auton kytkintä ei saatu pelaamaan oikein vielä sunnuntainakaan. Starttikiihdytyksissä tuli pieniä eroja muihin ja se riittää tässä lajissa. Vauhtia on podiumille asti, mutta kyllähän tämä harmittaa, kun tekniset ongelmat ratkaisevat, Grönholm kertasi tiedotteessaan.

Rallicrossin MM-sarja jatkuu 11. -12. toukokuuta Span radalla Belgiassa.

– Tästä on hyvät asetelmat jatkaa, kun saadaan selvittettyä autoa vaivaavat ongelmat. Nyt pitää vain jatkaa puskemista, Grönholm totesi.

Lue Ilta-Sanomien juttu aiheesta täältä.

Lue myös nämä