Hyundaille kaksoisvoitto Argentiinassa – Latvalalle neljä arvokasta lisäpistettä Power Stagelta

Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH

Hyundai saavutti kaksoisvoiton sunnuntaina päättyneessä Argentiinan MM-rallissa, jonka voittoon ajoi Thierry Neuville ennen tallikaveriaan Andreas Mikkelseniä.

Belgialainen Neuville sai ajaa rauhassa kisan kärjessä lauantai-iltapäivästä lähtien, kun Toyotan Ott Tänak oli joutunut keskeyttämään kakkossijalta. Neuville kuittasi toisen peräkkäisen voittonsa lopulta 48,4 sekunnin erolla Mikkelseniin.

Norjalaiskuljettaja Mikkelsen päätti pitkän kuivan kautensa, sillä edellisen kerran hän oli yltänyt palkintokorokkeelle helmikuussa 2018 Ruotsissa. Mikkelsen oli joutunut seuraamaan sivusta Korsikalla ajetun edellisen rallin, mutta Argentiinassa hän latasi näytön osaamisestaan.

Hyundaille kaksoisvoitto oli tiimin historian kolmas. Edellinen tuli Puolan MM-rallissa 2017.

Kris Meeke oli lähellä Toyota-uransa ensimmäistä palkintosijaa, mutta hän kärsi päätöspätkällä rengasrikon ja menetti kolmostilan Citroenin Sebastien Ogierille. Ranskalaismestari Ogierin ja Meeken välinen ero oli lopulta 1,4 sekuntia.

Toyotan Jari-Matti Latvala sijoittui parhaana suomalaisena viidenneksi. Latvala kärsi kisan avauspäivänä parikin rengasrikkoa, mutta rallin kahtena viimeisenä päivänä suomalainen oli toiseksi nopein kuski koko porukasta. Latvala jäi lopulta vajaat puolitoista minuuttia kärjestä.

Latvala nappasi rallin päättäneeltä Power Stage -erikoiskokeelta neljä arvokasta lisäpistettä. Latvala sijoittui pätkällä toiseksi taivuttuaan vaivaisella 0,1 sekunnin erolla Ogierille.

Fordin Teemu Suninen selviytyi rallin maaliin seitsemännellä sijalla. Rallit.fin tietojen mukaan Sunisen moottorissa oli viikonlopun aikana vika, jonka vuoksi aikaero kärkeen venähti viiteen minuuttiin.

Citroenin Esapekka Lappi ajoi rajusti ulos perjantain viimeisellä erikoiskokeella eikä pystynyt jatkamaan kisaa lauantaina.

Neuville jatkaa MM-sarjan kärjessä kymmenen pisteen erolla Ogieriin. Tänak on jäänyt 28 pistettä belgialaisesta. Kaikkiaan 14 pistettä Argentiinasta napannut Latvala nousi pistetaulukossa seitsemänneksi.

Kauden seuraava osakilpailu käynnistyy jo vajaan kahden viikon kuluttua, kun Chile isännöi ensimmäistä kertaa MM-osakilpailua.

Katso alta koostevideo lauantai-iltapäivän erikoiskokeiden tapahtumista.