Niclas Grönholmin vauhti kohdallaan SM-rallissa – ”Ero kärkiukkoihin oli pienempi kuin normaalisti”

Harvakseltaan rallia ajava Niclas Grönholm ja kartanlukija Antti Linnaketo ylsivät seitsemänneksi lauantaina ajetussa Riihimäen SM-rallissa.
Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin MM-sarjan tähtiin lukeutuva Grönholm jäi vajaat kaksi minuuttia voiton ottaneesta Teemu Asunmaasta. Olosuhteet olivat haastavat lumisateen vuoksi.

– Vaikeata ja hauskaa silti. En ole vastaavassa lumipyryssä ja irtolumessa ajanut koskaan edes testiä. Ajoni oli varovaista, mutta välillä pätkät tulivat ok ja välillä olin ihan unessa. Mutta kivaa oli, Grönholm kertoi tiedotteessaan.

– Ainoastaan rallin viimeisellä pätkällä lumisateesta oli haittaa. Emme teippailleet valojamme millään tavalla, ja lisäksi tielle nostettu Emil (Lindholm) ajoi edessämme, nostaen ilmaan lisää lumipölyä. Erikoiskokeella kilometrin suoralla vauhtia oli 180 km/h, ja eteen ei nähnyt yhtään. Siinä sitten piti arpoa oikea jarrutuspaikka edessä olevaan risteykseen.

Pääosin Lopen ympäristöön rakennettu rallireitti sai Grönholmilta kiitosta.

– Reitiltä löytyi kaikenlaista tietä. Todella monipuolinen reitti. Saimme SM-pisteitä, ja sijoituimme kymmenen nopeimman joukkoon, joten siihen pitää olla tyytyväinen. Jos näitä ralleja ajaisi enemmän, niin siitä se vauhtikin kenties nousisi.

– Vauhdillisesti tämä oli paras rallini Suomessa. Niillä erikoiskokeilla, jotka olivat pinnaltaan puhtaita, olen ajamiseeni tyytyväinen. Ero kärkiukkoihin oli pienempi kuin normaalisti, ja pystyin ajamaan ihan ok-vauhtia.

Grönholmia kiinnostaisi ajaa tänä vuonna vielä yksi talviralli.

– Tykkään ajaa talvella, ja kun autommekin jäi ehjäksi, niin mikä ettei. Pitää katsoa. Kyllä tässä intoa olisi lähteä ajamaan vielä yksi kisa. Katsotaan, onnistuuko se, Grönholm mietti.

Talvikauden viimeinen SM-ralli ajetaan maaliskuun alussa Kuopion seudulla.

Katso rallin SM-sarjan pistetilanteet täältä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat