Sebastien Loebille jälleen yksi sulka hattuun – voitti Race of Champions -kisan!

Hiljattain Monte Carlon MM-rallia juhlinut Sebastien Loeb vei nimiinsä Ruotsin Piteåssa kisatun Race of Champions -kilpailun.
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: RaceofChampions.com

Loebille Race of Champions -voitto oli miehen pitkän uran neljäs. Ranskalainen on juhlinut samaisen kisan ykköstilaa myös vuosina 2003, 2005 ja 2008. Vajaan kuukauden sisään Loeb saalisti voitot Monte Carlon MM-rallista ja ROC-kilvasta sekä toisen sijan Dakar-rallista.

Tänä vuonna Race of Champions järjestettiin ensimmäistä kertaa lumella, kun nykyiset ja entiset mestarit ajoivat toisiaan vastaan Pohjois-Ruotsissa. Suomalaiskuskeista Emma Kimiläinen ja Mika Häkkinen tippuivat kisasta jo alkukierroksilla.

Finaalissa Loeb sai vastaansa Formula1-sarjan nelinkertaisen mestarin Sebastien Vettelin. Saksalaisesta ei ollut Loebille mitään vastusta, sillä Loeb veti ROC-voiton nimiinsä erin 3-1. Vettel sai vain yhden erävoiton ajettua, kun Loeb törmäsi lumipenkkaan. Finaalissa kilpailijat ajoivat Polariksen mönkijällä sekä Supercar Lites – ja RX2e-luokituksen rallicross-autoilla.

– Olipa suuri kunnia tasoittaa kautta aikain voitot tässä hienossa kisassa ja oli myös upeaa päättää kilpailu F1-legenda Vettelin kanssa, Loeb hehkutti Twitterissä.

Loeb viittasi kommentillaan neljään ROC-voittoonsa. Saman verran ykköstiloja on napsinut vuosien saatossa myös toinen ranskalainen rallilegenda Didier Auriol, joka juhli voittoa neljästi 1990-luvulla.

– Onhan tämä hieno juttu. Ensin Dakar, sitten Monte Carlo ja nyt vielä voitto täällä. Ei ollut helppoa, kun vastassa oli lumella ruotsalaisia ja norjalaisia kavereita. Viikonloppu kuitenkin sujui hienosti, Loeb kertasi kisajärjestäjän videolla.

Välierissä nähtiin kisan kovin vääntö, kun Loeb peittosi rallicrossin maailmanmestarin ja DTM-sarjan mestarin Mattias Ekströmin. Omassa välierässään Vettel puolestaan kukisti omassa välierässään Tom Kristensenin.

Lauantaina maiden välisessä Race of Champions -kilvoittelussa ykköstilalle ylsi Norjan joukkue Petter ja Oliver Solbergin johdolla.