Aleksi Röyhkiön taistelu palkintosijasta vaihtui pettymykseen – ”Suistuttiin lumipenkan läpi”

Ylöjärveläinen Aleksi Röyhkiö oli kiinni jopa palkintosijassa Riihimäen SM-rallissa.
Aleksi Röyhkiö
Aleksi Röyhkiö. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Neljänneksi kauden avauskisassa sijoittunut Röyhkiö aloitti kisan Riihimäellä varmistellen, sillä kovat lumisateet tekivät olosuhteista haastavat.

– Alkupätkät olivat tosi haastavia, koska lumisade oli kiusana. Järjestäjät olivat tehneet kovan työn ja aurasivat teitä ennen pätkien alkua, Röyhkiö selvittää tiedotteessa.

– Siitä huolimatta irtolunta oli välillä reilusti ja pito vaihteli. En ole SM1-luokassa aiemmin ajanut näin hurjissa olosuhteissa.

Röyhkiön ja kartanlukija Antti Haapalan sijoitus kisan puolivälissä oli neljäs, eikä eroa kärkeen ollut kuin 16 sekuntia, vaikka EK2:lla aikaa meni hukkaan lumipenkkaan osumisen vuoksi.

Kilpailun loppuosalla VW Pololla kilpailevalla autokunnalla oli mahdollisuus nousta kolmanneksi, kun ennen viimeistä erikoiskoetta eroa podiumille oli vain 0,8 sekuntia. Taistelu palkintosijasta vaihtui kuitenkin pettymykseen.

– Rallin lopussa alkoi taas sataa lunta, joka ei ollut helppo tilanne illan pimeydessä. Jarrutus jäi 160 km/h vauhdista liian myöhäiseksi ja suistuttiin lumipenkan läpi. Tilanteessa oli rutkasti onnea, kun pääsimme takaisin tielle, toteaa 25 sekuntia tilanteessa menettänyt Röyhkiö.

Virheen myötä mahdollinen palkintosija jäi haaveeksi ja lopputulokseksi kirjattiin kilpailun kuudes sija.

– Tietenkin se ajovirhe harmittaa, mutta vaikeissa oloissa vauhtimme oli pätkillä hyvällä tasolla. Auto ja renkaat pelasivat hienosti, joten tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin, Röyhkiö summaa.

Ralli SM-sarjan talvikauden kolmas kisa koittaa Kuopiossa 4.–5. maaliskuuta.

Lue myös nämä