Neuville ja Tänak yhtä mieltä Hyundain heikkouksista – ”Silloin häviää myös suorituskykyä”

Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitallin belgialaiskuski Thierry Neuville on saanut jo tähän mennessä paljon vinkkejä uudelta tiimitoveriltaan Ott Tänakilta, mihin suuntaan i20 WRC:tä kannataisi kehittää. 

Neuville on ajanut Hyundailla vuodesta 2014 lähtien, mutta Tänakilla on viimeiseltä parilta vuodelta ajotuntumaa Toyota Yaris WRC:stä ja sitä ennen M-Sportin Ford Fiestasta.

– Autossa on vauhtia. Aina kun juttelen Ottin kanssa, jolla on ehdottomasti paljon kokemusta, tuntuu, että potentiaalia olisi enemmänkin, Neuville sanoo DirtFish-sivustolla.

– Minä en ole ajanut pitkään aikaan muuta autoa, joten on vaikea vertailla. Ott tulee kuitenkin Toyotalta ja häneltä saa paljon hyvää palautetta. Meillä on ollut mielenkiintoisia keskusteluita, ja uskon, että voimme viedä tiimiä oikeaan suuntaan, belgialainen jatkaa.

Lue myös: Tähtikuskit avautuivat WRC-tiimin kriisipalaverissa – ”He perustelivat asiansa eivätkä vain kitisseet”

Lue myös: Hyundain WRC-tallin pomo järjesti kriisikokouksen – ”Minä olen joskus heikoin lenkki”

Varsinkin i20 WRC:n ajettavuudessa riittää kehitettävää. Hyundai ei tunnetusti ole helpoin auto päästä sinuiksi. Sen on saanut huomata myös Tänak, joka on tosin jo kahdesti yltänyt podiumille kauden kolmessa ensimmäisessä rallissa.

– Automme on aika erilainen verrattuna autoon, jota Ott ajoi aiemmin. Automme ei ole niin progressiivinen. Sitä meidän pitää kehittää. Voimme ajaa kovaa, mutta joissain olosuhteissa luottoa puuttuu, koska auto ei ole niin vakaa kuin haluaisimme. Silloin häviää myös suorituskykyä, Neuville summaa.

Edellisessä Meksikon rallissa Tänak oli lähellä keskeytystä, kun hän rikkoi perjantaina autonsa takaripustuksia. Virolainen kuitenkin linkutti päivän maaliin ja nousi lopulta pitkän lauantain ajopäivän aikana toiseksi saakka.

Katso alapuolelta parhaat palat Meksikon MM-rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,332372″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat