MM-sarjaan palaava Uuden-Seelannin ralli vaakalaudalla – järjestäjät eivät suostu luovuttamaan

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb Uuden-Seelannin MM-rallissa vuonna 2012. Kuva: Gepa Pictures/McKlein/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarja on määrittämättömän pitkällä tauolla koronaviruksen aiheuttaman tilanteen vuoksi.

Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että MM-sarja jatkuu aikaisintaan elokuun alkupuolella Suomen osakilpailulla. Argentiinan, Portugalin ja Sardinian ralleja on jo siirretty, ja Kenian Safari-ralli kokee todennäköisesti saman kohtalon lähipäivinä.

Lue myös: Lehtiväite: Rallin MM-sarja jatkuu aikaisintaan elokuussa Suomessa – legandaarinen Safari-ralli tuorein ”koronauhri”

Yhtäkään osakilpailua ei ole virallisesti peruttu, mutta jo tässä vaiheessa on varmaa, ettei kaikkia tälle kaudelle suunniteltuja kilpailuja pystytä ajamaan.

Uuden-Seelannin on tarkoitus isännöidä MM-rallia kahdeksan vuoden tauon jälkeen syyskuun alussa. Koronatilanteen vuoksi Uusi-Seelanti on yksi perumisuhan alla olevista ralleista, mutta kisajärjestäjät jatkavat töiden paiskimista, jotta kisa pystyttäisiin ajamaan Aucklandissa suunnitelmien mukaan.

Uudessa-Seelannissa on pitkään haaveiltu rallin MM-sarjan paluusta saarivaltioon, eivätkä järjestäjät ole valmiita luopumaan unelmastaan.

– Nykyinen epävarma globaali tilanne vaikuttaa kaikkiin, myös rallin MM-sarjaan. Seuraavien viikkojen aikana me jatkamme läheistä yhteistyötä paikallisten viranomaisten ja keskushallinnon sekä MM-sarjan promoottorin ja kansainvälisen kattojärjestön (FIA) kanssa, Uuden-Seelannin rallijärjestäjät tiedottivat viikonloppuna.

Korona iskee kovalla kädellä myös autonvalmistajiin. Rallin MM-sarjaa johtava Sebastien Ogier arvioi aiemmin L’Equipe-lehden haastattelussa, että Uuden-Seelannin ja Japanin kaukokisat pitänee jättää väliin.

– Kaikki kalliit matkat (Uusi-Seelanti ja Japani) ovat hankalia, koska valmistajat tulevat ottamaan pahasti taloudellisesti takkiin tästä tilanteesta. Se tarkoittaa, että kuluja on leikattava. Toivon kuitenkin, että voisimme ajaa vielä viisi rallia syksyllä, mutta minulla ei ole mitään käryä, mitkä ne voisivat olla, Ogier totesi.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

 

Lue myös: Sebastien Ogier skeptinen rallikauden jatkumisesta – ”Suomen MM-ralli on optimistisin vaihtoehto”

Lue myös nämä