Lehtiväite: Rallin MM-sarja jatkuu aikaisintaan elokuussa Suomessa – legandaarinen Safari-ralli tuorein ”koronauhri”

Safari-ralli
Safari-ralli ajettiin MM-sarjan kandidaattikilpailuna viime heinäkuussa. Kuva: Simon Mulumba/cmoncy images
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Legendaarisen Safari-rallin piti palata heinäkuussa rallin MM-sarjaan 18 vuoden tauon jälkeen. Myöhään torstai-iltana tuli kuitenkin tieto, että rallia lykätään koronapandemian vuoksi.

Keniassa oli määrä ajaa heinäkuun puolivälissä. Jo aiemmin Argentiinan, Portugalin ja Sardinian ralleja lykättiin koronan vuoksi. Tähän tietoon MM-sarja jatkuu elokuun alussa Suomen osakilpailulla.

Kenialaismediassa kuitenkin kerrotaan, että Safari-rallin järjestäjät ja FIA neuvottelevat uudesta päivämäärästä rallille ensi viikon maanantaina.

Kenialaisen Daily Nation -lehden mukaan päätös kisan lykkäämisestä oli yksimielinen. Asia päätettiin videoneuvottelussa, jossa olivat mukana FIA-pomo Jean Todt, Safari-rallin nokkamies Phineas Kimathi sekä Kenian pääsihteeri Joe Okudo ja urheiluministeriön Amina Mohamed .

Safari-rallin suomalaiskuskeista voitti ensimmäisen kerran Hannu Mikkola yhdessä Gunnar Palmin kanssa vuonna 1972. Mikkola ajoi voittoon myös vuonna 1987. Juha Kankkunen on valloittanut Safarin kolme kertaa, Tommi Mäkinen kahdesti ja Ari Vatanen kerran. Myös Tapio Laukkanen on mukana rallin voittajalistalla. Laukkanen ajoi voittoon vuonna 2017 yhdessä Pasi Törmän kanssa.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

Lue myös nämä