Ikonisen MM-rallin radikaalit muutokset romukoppaan

Elfyn Evans
Elfyn Evans Walesin MM-rallissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Koronaviruksen vaikutukset ulottuvat myös Walesin MM-ralliin, joka on ohjelmassa vasta lokakuun lopussa.

Walesin MM-rallin tukikohta palaa syksyllä Deesideen oltuaan viime vuonna Llandudnon kaupungissa. Samalla kilpailun reitin oli tarkoitus mennä uusiksi.

– Meillä oli suunnitelmissa tehdä jotain erilaista tänä vuonna, kilpailunjohtaja Iain Campbell kertoi DirtFish-sivustolle.

Andrew (Kellitt, reittivastaava) tuntee nämä tiet kuin omat taskunsa ja olimme päättäneet tehdä jotain hieman radikaalimpaa, Campbell kuvaili.

Koronaviruksen vuoksi suunnitelmista piti luopua, sillä reittimuutosten takia teitä ja potentiaalisia uusia erikoiskokeita olisi pitänyt tarkastella lähemmin metsissä.

– Hyvin ilmeisistä syistä se ei missään nimessä tule nyt kyseeseen. Nyt ajatuksena on, että palaamme reitin suhteen testattuun formaattiin, Campbell sanoi.

Näin ollen Walesin MM-rallissa ajettaneen jälleen kaksi päivää Pohjois-Walesissa ja yksi päivä Keski-Walesissa, missä järjestetään myös etähuolto kisapäivän aikana. Keski-Walesista löytyy ikonisia erikoiskokeita kuten Dyfi, Hafren, Sweet Lamb ja Myherin.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

 

– Kun kuuntelee näiden erikoiskokeiden nimeä, sitä itsekin miettii, miksi meidän pitää pahoitella palaamista näille pätkille.

– Aikoinaan kilpailu kiersi ympäri maata, ja sen vuoksi meillä on tarve pyytää anteeksi samassa paikassa pysymistä. Mutta sitten, kun hyppää autoon ja ajaa läpi Myherinin tai Hafrenin, tajuaa, että nämä kuuluvat maailman parhaiden teiden joukkoon, Campbell alleviivasi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat