MM-rallipomo jyrähti: ”Tämä on noloa!”

Rallin MM-sarjan pääluokan kuljettajat kohtasivat ikävän ja jopa vaarallisen tilanteen viime viikonloppuna ajetussa Japanin MM-rallissa.
Thierry Neuville
Hyundain Thierry Neuville vauhdissa Japanin MM-rallissa. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kilpailun ensimmäisenä kunnon ajopäivänä taivaalta ropisi kaatamalla vettä. Tämä johti ongelmalliseen tilanteeseen aamun toisella erikoiskokeella, jonka aikana Rally1-autojen tuulilasit huurtuivat.

Kyse ei ollut yksittäisistä autokunnista, sillä jokaisesta Rally1-auton ohjaamosta oli heikko näkyvyys huuruun menneen lasin vuoksi. Tilanteen erikoisuutta korosti se, että Rally2-luokituksen autoissa tuulilasit pysyivät paremmin puhtaina.

Eniten ongelmasta kärsi M-Sport Fordin Ott Tänak, joka menetti minuuttikaupalla aikaa ja menetti saumat huippusijoitukseen.

Kahdeksankertainen maailmanmestari Sebastien Ogier julisti tuoreeltaan tapauksen naurettavaksi.

– Nämä ovat jo liian kalliita pelejä, mutta silti tuollainen ongelma on olemassa. Kun meillä vielä oli oikeat autot, joissa oli kunnon rakenteet, niin tuota haastetta ei ollut, Ogier puhisi.

Lue myös: WRC-tähdillä yllättävä ongelma MM-rallissa – ”Näyttää naurettavalta miljoonan euron autossa”

Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul on samoilla linjoilla ranskalaisen maanmiehensä kanssa. Abiteboulin mukaan Hyundailla pohditaan jo ratkaisua, jotta samanlainen tilanne ei toistu tulevaisuudessa.

– Se on uskomatonta, ettemme ole pystyneet valmistautumaan tällaiseen ongelmaan – varsinkin kun ottaa huomioon, kuinka paljon autot maksavat, Abiteboul hämmästeli Autosportille.

– Tiedämme, että kojelaudat eivät ole tavallisia, koska meidät on koulutettu optimoimaan kaikki asiat. Mutta tiedämme myös sen, että tällaisia tilanteita voi tulla eteen. Ehkä meidän pitäisi investoida vähän enemmän tähän teknologiaan ja hieman vähemmän aerodynamiikkaan. Tämä on noloa, eikä missään nimessä hyvää mainosta Rally1-autoille, ranskalainen jyrähti.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n rallipomo Andrew Wheatley uskoo, että ongelma on ratkaistavissa suhteellisen helposti.

– Luulen, että tallit ovat fiksuja ja tietävät, miten tämän voi korjata. En usko, että näin tapahtuu enää montaakaan kertaa, Wheatley sanoi.

Lue myös nämä