Miljonäärin tukema rallilupaus kiitollinen unelmatilaisuudestaan: ”Voimme rakentaa tämän varaan”

Gregoire Munster otti ison kehitysloikan eteenpäin rallikaudella 2023.
Gregoire Munster
Gregoire Munster. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Luxemburgilainen säväytti jo viime vuonna Japanin rallissa voittamalla WRC2-luokan. Tänä vuonna tuloksia tuli kuitenkin lisää, kun Munster voitti muun muassa JWRC-luokan Viron rallissa ja ajoi toisessa kisassaan Ford Puma Rally1 -autolla seitsemänneksi Keski-Euroopassa.

Avauskisa Rally1-auton ratissa Chilessä päättyi 13. sijaan. 24-vuotias Munster nauttii kreikkalais-belgialaisen Jourdan Serderidiksen tuesta. Serderidis antoi nuorelle miehelle unelmatilaisuuden tänä vuonna.

– Vuosi on ollut todella mielenkiintoinen. Haluan kiittää Jourdania mahdollisuudesta ajaa Pumalla. Tietenkin iso kiitos myös M-Sportille, Munster sanoo rallin MM-sarjan verkkosivuilla.

– Odotamme jo innolla ensi kautta. Voimme rakentaa tämän kokemuksen varaan.

Japanissa kauden päätösrallissa Munster oli lähellä palkintosijaa kakkosluokassa, mutta homma päättyi ulosajoon toiselta sijalta päätöspäivänä.

– Saimme paljon kokemusta tästä vuodesta. Opimme paljon, kun ajoimme Pumalla kosteissa ja kuivissa olosuhteissa. Ei Japanin ralli ollut tietenkään sellainen päätös kaudelle, mitä olisimme toivoneet, mutta olen tyytyväinen vauhdista, jota olemme pystyneet osoittamaan, Munster summaa.

– Pääsimme todella lähellä maalia ja hyvä tulos oli tulossa tiimille. On sääli, ettemme siihen pystyneet. Talli on kuitenkin tehnyt hienoa työtä Fiesta Rally2 -auton kehityksen suhteen. Päivityksiä tuli koko vuoden ja uusi jäähdytyspaketti Japanissa oli viimeinen pala.

Munsterin ”kummisetä” Serderidis vahvisti marraskuussa, että Munster nähdään Rally1-luokituksen ratissa myös ensi kaudella. Suunnitelmissa on, että luxemburgilaisen aloittaa kautensa heti MM-sarjan avauskisasta.

– Gregoire lähtee Monte Carlon ralliin Rally1-autolla. Työstämme parhaillaan ohjelmaa, johon kuuluisi viisi kilpailua Rally1-autolla ja loput WRC2-luokassa. Odotamme ehdotuksia, Serderidis kertoi belgialaiselle La Derniere Heure -lehdelle.

Lue lisää: Ne piirtää kellä on liitua – Rally1-debytantille loistavia uutisia miljonäärikummisedältään

Lue myös nämä

  • Uusimmat