Monzan rallista täysi fiasko – suomalaiskuskikin keskeytti kärkipaikalta: ”Ei ollut mitään järkeä”

Suomalaiskuljettajat Roope Korhonen ja Henri Timonen jättivät monen muun tavoin kesken lauantaina päättyneen Monzan rallin.
Roope Korhonen
Roope Korhonen. Kuva: Moona Korhonen/Rautio Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Italian rallisarjan päätöskilpailusta muodostui melkoinen fiasko. Rallissa ajettiin legendaarisella Monzan moottoriradalla ja sen huoltoteillä, jotka menivät järkyttävään kuntoon vesikelissä.

Kun samoja teitä sahattiin useaan kertaan päivän mittaan, pätkät menivät ajokelvottomaan kuntoon. Kilpailuun starttasi lähes sata autokuntaa, joista vain noin puolet pääsi maaliin saakka.

Korhonen ja Timonen osallistuivat rallissa GR Yaris Rally Cupin osakilpailuun, jossa kilpailijat ajoivat samanlaisilla Toyota GR Yariksilla. Luokkaan starttasi kaikkiaan 16 autokuntaa, joista ainoastaan kaksi selvisi maaliin.

Porukkaa putosi pelistä ulosajojen ja teknisten murheiden vuoksi. Korhonen johti luokkaa kuudennen erikoiskokeen jälkeen, mutta hän keskeytti kisan siihen pisteeseen.

– Keskeytimme huoltoon, kun auto rupesi pitämään sellaista ääntä, että päätimme tiimin kanssa jättää leikin kesken. Ei ollut oikeastaan mitään järkeä jatkaa, kun tiet olivat ihan hirveässä kunnossa, ja samoja teitä ajetaan vain uudestaan, Korhonen kertasi Facebookissa julkaisemallaan videolla.

– Sinne on jäänyt meidän luokan autoja – olisikohan viideltä hajonnut moottori, kun on tullut vedet tai öljyt pihalle. Jätimme sitten itsekin kesken, kun ei se palvele mitään ajaa kahtakymppiä mutaliejussa ja hajottaa auto. Tällainen ralli tällä kertaa – vähän erilainen reissu, Korhonen summasi.

Henri Timonen kohtasi niin ikään teknisiä ongelmia.

– Keskeytys: moottori, takaiskunvaimentimet ja lisäksi vaahtosammutin räjähti auton sisään, Timonen listasi Instagram-tarinassaan.

– Muuten kyllä positiivinen kokemus, ja katseet eteenpäin.

Toyota GR Yaris Rally Cup -osakilpailuvoiton otti lopulta Alessandro Ciardi ennen Matteo Lusolia. Monza-rallin yleiskilpailun voitti puolestaan Andrea Mabellini.

Monzan ralli ajettiin rallin MM-sarjan päätöskilpailuna vuosina 2020 ja 2021.

Lue myös nämä