Miksi Esapekka Lappi oli selvästi muita hitaampi? ”Auto tekee mitä sattuu”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin Esapekka Lappi valahti toivottoman kauas kärjestä heti Chilen MM-rallin kolmella ensimmäisellä erikoiskokeella.

Lappi on kilpailussa heikoimpana WRC-tehdastiimin kuljettajana kymmenentenä. Edellisessä osakilpailussa rajusti ulos ajaneen Lapin ero kärkeen on peräti minuutti ja 40 sekuntia.

Lappi on jäänyt lähes puoli minuuttia edellään yhdeksäntenä ajavasta Teemu Sunisesta. WRC2 Pro -luokkaa johtava Mads Östberg on puolestaan saman verran suomalaista perässä R5-luokan Citroenilla.

Lappi oli syystäkin hämillään vaisusta vauhdistaan.

– Tuntui aika veikeälle, kun tuollakin vauhdilla meinasi mennä aika monta kertaa pihalle, Lappi totesi.

– Pidon kanssa oli toki ongelmia, mutta en tiedä, onko keskilukossa joku ongelma. Tuntuu, etten hallitse autoa. Se tekee mitä sattuu. Välillä lähtee perä alta ja sitten yhtäkkiä keula. Mä en ole pomo, Lappi jatkoi.

Katso alta Rallit.fin ennakkoanalyysi Chilen MM-rallista. Ketkä ovat kilpailu kuumimmat suosikit?  Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2284,262297″ ap mute]

 

Lapilla on käytössään uusi auto, sillä Citroen joutui lennättämään Chileen korvaavan menopelin Argentiinassa ruttuun menneen C3 WRC:n tilalle.

– Tarkistetaan nyt huollossa, että kaikki toimii ja myös keskilukko toimii. Sitten on paljon kysymysmerkkejä, jos kaikki on kunnossa, Lappi sanoi.

Chilen MM-rallissa ajetaan perjantaina vielä kolme erikoiskoetta.

Lue myös nämä