Mikko Heikkilä menetti jälleen voiton päätöspätkällä – ”Ei nyt suju tämä voittaminen ollenkaan”

Mikko Heikkilä sijoittui toiseksi Pohjanmaan SM-rallissa.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pitkään kilpailun johtoa pitänyt Heikkilä jäi kakkostilalle lopulta 6,9 sekunnin erolla. Sijoitus nostaa Heikkilän SM-pistetaulukossa mitalisijoille kolmanneksi.

30-vuotias Heikkilä ja 24-vuotias kartanlukija Samu Vaaleri avasivat Pohjanmaa-rallin mallikkaasti. Perjantai-illan kahdella pätkällä kaksikko kirjautti kaksi toista sijaa. Emil Lindholmin vilppilähdöstä saaman aikarangaistuksen johdosta Heikkilä kuitenkin lähti toiseen ajopäivään 3,3 sekunnin johtomarginaalilla.

– Oli todella liukasta ja pöly muodostui suureksi ongelmaksi. Jouduttiin jarruttelemaan suorilla, kun ei nähty konepeltiä pidemmälle. Ajetaan kaasu pohjassa ja toivotaan, ettei huomenna olisi yhtä liukasta kuin tänään, Heikkilä sanoi perjantain päätteeksi.

Perjantaiaamun lenkillä Heikkilä ajoi kaksi pohja-aikaa säilyttäen johtopaikan neljän sekunnin erolla.

– Aamun ensimmäinen pätkä tuntui todella liukkaalta ja otin sen ehkä vähän liiankin varovaisesti. Seuraavaan tuli oikein hyvä aika ja viimeiseenkin ihan ok. Pito on parempi kuin eilen sateen sitoessa tien pintaa. Ero on pieni, samalla tavalla saadaan painaa menemään viimeisellä kolmella erikoiskokeella.

Päivän viimeisen lenkin avanneella Seinäjoen keskustassa ajetulla kaupunkierikoiskokeella Heikkilä oli kolmanneksi nopein. Pohja-aika toiseksi viimeisellä erikoiskokeella kasvatti Heikkilän johdon 4,8 sekuntiin ennen viimeistä erikoiskoetta. Viimeisellä erikoiskokeella Heikkilä kuitenkin jäi jälleen Lindholmin varjoon.

– Toiseksi viimeinen erikoiskoe tuli hyvin ja sillä onnistuttiin, mutta viimeinen ei sujunut ollenkaan. Tie oli äärimmäisen liukas ja vallitsevissa olosuhteissa varmistin maaliintulon ja sen mukana tulevat SM-pisteet.  

– Ei nyt onnistu tämä voittaminen ollenkaan. Emil ajoi viimeisen EK:n hienosti, joten hattu pois päästä. En olisi kuvitellut, että hän yltää noinkin kovaan suoritukseen. Keli oli sateessa mahdoton, ja uskoin, että ei sieltä kukaan muukaan selviä läpi koko ajan huippukovaa ajamalla. Mutta näköjään selvisi.

Suomen mestaruus on karannut Heikkilältä jo kauas, mutta mitaleista nurmijärveläinen aikoo taistella loppuun saakka.

– Pisteissä Emil karkasi melko kauas, mutta mitaleista silti taistellaan yhä. Avauspäivänä perjantaina pöly haittasi, ja tänään lauantaina sade pehmitti tiet liukkaiksi ja liejuisiksi. Vaikea ja hankala kisa. Parilla pätkällä onnistuttiin hyvin, ja muutamalla taas emme. Tasaisuutta tarvittaisiin jatkossa.

Ralli SM -sarja jatkuu Mikkelissä 26.-27. elokuuta.

Lue myös nämä