Mikko Heikkilä jahtaa jo kolmatta voittoa putkeen Länsirannikon SM-rallista – ”Tarkkana saa olla”

Mikko Heikkilä lähtee Länsirannikon Ralliin tavoitteenaan kahden edellisen vuoden voittojen uusintaa.
Mikko Heikkilä. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nurmijärveläiskuljettajan asvalttikokemus karttui Kroatian MM-rallissa viime huhtikuussa. Heikkilä on valmiina näyttämään kyntensä kilpailun kahdella täysin kestopäällysteisellä erikoiskokeella.

Heikkilä ajaa Länsirannikon SM-rallissa tuttuun tyyliin Skoda Fabialla ja rinnalla istuu Samu Vaaleri.

– Voitonhan on oltava tavoitteena, mutta se totta kai vaatii paljon muutakin kuin sen sanomisen ääneen. Mukava ajaa myös sorapinnalla pitkästä aikaa. Hyvä kisa on varmasti tänä vuonnakin tulossa, Heikkilä miettii.

Länsirannikon rallissa ajetaan perjantaina SM-sarjassa poikkeuksellisesti pelkästään kestopäällysteellä. Asvaltti on tien pintana Heikkilälle tuttu paitsi viime vuoden voitokkaasta Länsirannikon rallista, muuta myös Espanjan ja viimeisimpänä Kroatian MM-ralleista.

– Pidin viime vuonna asvalttipätkistä suuresti. Oli hienoa laskea sorapyörillä hyvällä ja tasaisella pidolla sekä vähän luisussa. Erikoiskokeet olivat hyviä ja ajettavia erikoiskokeita. Tänä vuonna ajetaan samat erikoiskokeet, ja odotan innolla perjantain pätkiä.

Myös lauantain kovavauhtiset soraerikoiskokeet ovat Heikkilän mieleen.

– Tiet olivat hienoluonteisia, mutta liukkaita. Varsinkin valtion leveämmät tiet olivat viime vuonna liukkaita, varmaankin tien pohjissa käytetyn saven takia. Tarkkana saa olla. Tänä vuonna on hieman viileämpää kuin viime vuonna, mutta rengas puree loistavasti myös näissä olosuhteissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat