Emil Lindholm SM-sarjan johdossa kesäkauteen – ”Voimme hieman hallita riskejä”

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen starttaavat tulevana perjantaina kesäkauden SM-ralliavaukseen pistejohdossa.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

TGS Worldwiden Skodalla kilpaileva Lindholm ajoi viime viikolla ralliin valmistavat testit, joissa hän tutustui jokaiseen tarjolla olevaan sorarengasvaihtoehtoon.

– Tärkeät testit, sillä en ole aiemmin ajanut Pirellin sorarenkaalla SM-sarjaa kesäolosuhteissa. Rallin MM-sarjassa käytettävä rengas on hieman erilainen niistä renkaista, joita meille on kansallisiin osakilpailuihin tarjolla, Lindholm selvittää.

– Kaikki vaihtoehdot olivat ajettavuudeltaan hyvin lähellä MM-sarjassa käytettävää rengasta. Nyt tiedän, minkälaisia vaihtoehtoja meille on eri olosuhteisiin tarjolla. Autoon ei tarvinnut tehdä mitään muutoksia. Kun istuin kevättauon jälkeen ratin taakse, niin lähdin heti menemään. Auto tuntui tosi hyvältä, Lindholm jatkaa.

Kesäkauden kaksi ensimmäistä erikoiskoetta kilpaillaan Turussa kestopäällysteellä.

– Olin jo viime vuonna sitä mieltä, että on kivaa ja hauskaa vaihtelua ajaa SM-rallissa myös asvalttia. Mielelläni lähden ajamaan perjantain erikoiskokeita. Tällä kertaa en ehtinyt testata sorarenkailla ajoa asvaltilla, mutta ei anneta sen häiritä, Lindholm hymyilee.

Turun seudun haastaville ja paikoin nopeille teille SM1-luokan pistejohdossa ajava Lindholm starttaa paras mahdollinen tulos mielessään.

– Haastavat ja varmasti kovavauhtiset tiet odottavat perillä, mutta meillä on Turkuun hyvä paketti kasassa. Parasta mahdollista tulosta lähdemme hakemaan. Katsotaan, miten tilanteet kehittyvät. Jos tuntuu hyvältä niin mennään sen mukaan. Jos olosuhteet ovat haastavat, niin voimme hieman enemmän hallita riskejä, koska meidän ei ole pakko voittaa. Teemme hyvät nuotit ja annetaan mennä, Lindholm suunnittelee.

SM1-luokan pistetilanne 3/7 osakilpailua:

1. Emil Lindholm  Skoda 61
2. Egon Kaur (EST) VW  53
3. Teemu Asunmaa  Skoda 44
4. Mikko Heikkilä Skoda 38
5. Aleksi Röyhkiö VW  36
6. Juha Salo    Skoda 28

Lue myös nämä

 • Uusimmat