Turunen Itärallissa vakuuttavaan luokkavoittoon – ”Kotiläksyt oli tehty”

Jesse Turunen
Jesse Turunen. Kuva: Jani Salonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Joensuulainen Jesse Turunen starttasi SM-Itärallissa kotiteilleen ja miehen tavoitteena oli ainoastaan voitto. Turunen ennusti kisan alla, että taistelu tulee tarjoamaan tiukempaa vääntöä aikaisempaan verraten, mutta toisin kävi. Turunen ajoi karkuun muilta heti ensimmäisellä erikoiskokeella ja jatkoi tätä pitkin päivää.

– Tällä kertaa ajo sujui, eikä suurempia murheita ollut. Hieman ihmetytti jo itseänikin, mutta sehän kertoi vain siitä, että kotiläksyt oli tehty, Turunen totesi kilpailun maalissa.

Turusen ja kartanlukija Kari Kallion meno Pohjois-Karjalan vuoristoradalla oli omaa luokkaansa, sillä maalin tultaessa eroa toiseksi tulleeseen Sami Korvolaan kertyi liki kaksi minuuttia. Suoritustasosta kielii myös se, miten Turunen tykitti SM4 -luokassa pohja-ajat jokaiselle erikoiskokeelle.

Vaikka kotiläksyt olivat Turusella hallussa, niin matkaan mahtui myös parannettavaa. Mies kertoo jarrupaikkojen olleen aamulla kateissa ja tämän johdosta myös yksi tiukempi mutkayhdistelmä valui penkalle. Lunta tuli tupaan myös epävirallisen tavoitteen kanssa, jonka tarkoituksena oli poimia SM3 -luokan kuljettajien päänahkoja. Raskas Honda ei kyennyt näiden vauhtiin, joten tästä tavoitteesta mies joutui luopumaan jo alkupäivästä,

– Kyllä urotyöt jäi nyt tekemättä, ei noille R2:lle voinut nyt yhtään mitään. Pienemmillä osuuksilla menivät menojaan, kun Honda ei yksinkertaisesti sopinut uriin mutkien jätössä. Ja tulihan siinä ikävä vanhan mallin rengasta, kun homma muuttui kerrasta selviytymistaisteluksi, Turunen viittaa kisan luonteen muuttaneeseen lumimyräkkään.

SM4 -luokan pistetilanteessa Turunen kohoaa jälleen askeleen lähemmäksi luokkakärkeä, sillä Itärallissa Turunen kiilasi itsensä pistetaulukossa kolmanneksi. Eroa kärkipaikalle on nyt viiden pisteen verran. Turunen tunnustaa, miten keltainen ovinumero sopisi auton väritykseen ja kesäkauden avauksen jälkeen mies haluaa omia tämän paikan itselleen,

– Nyt kun ajaminen muistuttaa jo kilvanajoa, niin tästä on hyvä jatkaa tavoitetta kohden. Mielenkiinnolla jään odottamaan kesäkauden aloitusta, päättää Turunen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat