Rallisprintin SM-sarja jatkuu Mikkelissä – Jari Ketomaa haastaa sprintin erikoismiehet

Jari Ketomaa
Jari Ketomaa. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallisprintin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan lauantaina Mikkelissä, Löydön Kartanon ympäristössä. Reitillä on pituutta hieman reilut kolme kilometriä, josta osa on tuttua Vaakunarallin erikoiskoetta.

Edellisen kerran sprinttiä on Mikkelin lähialueella ajeltu lähes kaksikymmentä vuotta sitten ja lajin paluulle on ollut tilausta.

Rallisprintin SM-sarja aloitettiin helmikuun alussa Nilsiästä. Mestaruuskamppailu sai kiinnostavan alun ja Mikkelissäkin on luvassa tuima taistelu arvokkaista sarjapisteistä. Mikkelin SM-osakilpailuun on ilmoittautunut 136 kilpailijaa.

SM-sarjan avauskilpailun voittanut tuusulalainen Tomi Hallia lähtee Mikkelissä jahtaamaan pisteistä nelivetoisella Mitsubishi Lancerillaan, Hallian tähtäimessä on uran kahdeksas SM-titteli. Kovan haasteen Hallia saa avauskilpailussa toiseksi ajaneelta varkautelaiselta Janne Eroselta. Hallia ja Eronen kilpailevat rallisprintin ”superautoluokassa 7”, jossa kilpaillaan noin 500-hevosvoimaisilla ralliautoihin perustuvilla, mutta rallisprintteihin räätälöidyillä kilpa-autoilla.

Mikkelissä yleiskilpailun kärkipään sijoituksista tulevat kilpailemaan myös nelivetoisten ralliautoluokan huippukuljettajat. Jo avauskilpailussa hyvässä vauhdissa ollut härmäläinen Jukka Ketomäki sekoittaa kärkipakkaa R5-luokan Skoda Fabialla, ja kärkikamppailuun lusikkansa laittaa myös raahelainen Pekka Keski-Korsu S2000-luokan Ford Fiestalla.

Mikkelissä kilpailee myös tälle kaudelle paluun rallin SM-sarjaan tehnyt Jari Ketomaa. Hän kilpailee kotikilpailussaan R5-luokan Ford Fiestalla. Rallin MM-sarjassa WRC2-luokassa hyvällä menestyksellä kilpaillut Ketomaa on varmasti varteenotettava nimi kärkikamppailussa.

Mikkelissä nähdään myös kaikki kaksivetoisten kärkikuljettajat. Avauskilpailun voittanut mynämäkeläinen Marko Heikkilä taistelee Mikkelissä pisteistä tuttuun tapaan Toyota Starletilla. Lähtöviivalla nähdään myös SM-pisteissä kärjessä olevat saarijärveläinen Harri Rutanen ja anjalankoskelainen Mirko Kykkänen. SM-pistejohdossa Mikkeliin lähtee kokemäkeläinen Ari Salonen.

Mielenkiintoisia nimiä nähdään myös etuautotehtävissä. Rallin SM-sarjassa R5-luokan Skodalla kilpaileva Henrik Pietarinen on VIP-auton kuljettaja. Mikkelissä hän kiidättää Subarulla yleisökilpailun voittanutta Jonna Kuitusta Hirvensalmelta. 00-autoa ajaa Tom Tähtinen ja 0-autoa Jari Huuhka.

Lue myös nämä