Jari-Matti Latvalalla tilaisuus sivuta Grönholmin ennätystä

Jari-Matti Latvala (oik.) ja Miikka Anttila
Jari-Matti Latvala (oik.) ja Miikka Anttila olivat viime vuonna ykkösiä Ruotsissa: Toyota Gazoo Racing/@World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvala on yksi vahvimmista ennakkosuosikeista Ruotsin MM-rallissa, joka ajetaan tulevana viikonloppuna.

Latvala nappasi Tommi Mäkisen johtamalle Toyota Gazoo Racingille tallin historian avausvoiton vuosi sitten juuri Ruotsissa. MM-uransa ensimmäisen ykköstilansa Latvala saavutti niin ikään Värmlannissa vuonna 2008, jolloin hänestä tuli historian nuorin MM-rallivoittaja. Tuolloin vajaan 23 vuoden iässä ollut Latvala jätti tilastossa kakkoseksi oman idolinsa Henri Toivosen.

Kaikkiaan Latvala on voittanut Ruotsin MM-rallin neljä kertaa. Hänen edellään ykköstiloilla mitattuna ovat ainoastaan Stig Blomqvist ja Marcus Grönholm, jotka ovat juhlineet Ruotsissa viidesti MM-osakilpailun voittoa. Blomqvist on ollut Ruotsin rallissa ykkönen kaikkiaan seitsemän kertaa, mutta vuosina 1971-72 MM-sarjaa ei ollut vielä olemassa.

Latvalalla on hyvä tilaisuus nousta jakamaan Blomqvistin ja Grönholmin ennätystä torstai-iltana käynnistyvässä kisassa.

– Rallista tulee todellinen haaste, ja olosuhteet tarjoavat oikein kunnon talvirallin. Olen todella luottavainen, että voin uusia voittoni, Latvala ennakoi.

Latvala on ainoa kuljettaja, joka on valloittanut Ruotsin rallin kolmella eri automerkillä. Ensimmäiset kaksi voittoa tulivat Fordilla (2008 ja 2012), kolmas Volkswagenilla (2014) ja neljäs Toyotalla (2017).

Lue myös nämä