Löytyykö Toyotan WRC-tähden vauhti vihdoin myös lumella? – ”Olen tehnyt kovasti töitä!”

Toyotan Elfyn Evansin vauhti viime vuosina lumiralleissa on ollut kadoksissa.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime vuonna walesilainen jätettiin Ruotsin lumilla viidenneksi ja sitä edellisellä kaudella kohtalona olo ulosajo. Vuoden 2021 Rovaniemen MM-ralli sujui myös kehnosti.

Evans on toki juhlinut Ruotsissa myös voittoa, kun kauden 2020 olosuhteiden takia lyhennetyssä ”hiekkarallissa” Toyota-kuski oli ykkönen. Evans haki tuntumaa Tunturirallista reilu viikko takaperin ja pääsi myös ajamaan yhden testipäivän Keski-Suomessa.

Valmistautuminen on tehty siis huolellisesti. Enää on kyse siitä, onko Evans vihdoin saanut Rally1-auton käteensä sopivaksi myös lumella.

– Lumella ja jäällä ajaminen on aina oma uniikki juttunsa ja se tekee tästä rallista erityisen. Minulla on takavuosina ollut Ruotsissa hyvä suorituskyky ja olen tehnyt kovasti töitä sen eteen, että saisin fiilistä paremmaksi, Evans summaa.

– Testiralli sekä varsinaiset testit Suomessa olivat todella hyödyllisiä. Pääsimme kokeilemaan muutamia eri juttuja, ja mielestäni otimme askeleita oikeaan suuntaan.

Lue myös: Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi avaavat urakkansa! Tämä kaikki sinun pitää tietää Ruotsin MM-rallista

Ruotsissa on onnistuttava säätämään auto periaatteessa kahdenlaiseen eri olosuhteeseen. Avauslenkillä pätkät ovat aina loistokunnossa kärkikuskeille, mutta toisen lenkin olosuhteet voivat olla hyvinkin rajut.

– Olosuhteet voivat tosiaan vaihdella hyvinkin paljon rallin aikana, kun soraa nousee esiin toisella lenkillä. Yksi avaintekijä on saada auto toimimaan niissä olosuhteissa, Evans miettii.

Evansin haittana Ruotsissa on myös lähtöpaikka toisena autona perjantain pätkillä.

– Takaa tulee nopeita kavereita, joten helppoa ei ole luvassa. Tavoitteena on tehdä oma paras mahdollinen suoritus ja maksimoida pisteet viikonlopulta.

Ruotsin ralli käynnistyy torstaiaamuna ajettavalla testierikoiskokeella. Varsinainen kisa käynnistyy torstaina illalla Uumajan keskustan liepeillä ajettavalla yleisöpätkällä.

Rallissa on luvassa yhteensä 18 pikataivalta, joille mittaa kertyy hieman yli 300 kilometriä.

Lue myös nämä