Loebin sopimus tuotti valtavan takaiskun Uuden-Seelannin WRC-tähdelle – ”Tätä ei ole helppo sanoa”

Hayden Paddon
Hayden Paddon. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hayden Paddon on vahvistanut, ettei hän aja rallin MM-sarjassa kaudella 2019. Paddonin sopimusneuvottelut Hyundain kanssa kariutuivat tallin solmittua diilin Sebastien Loebin kanssa.

Hyundai ilmoitti torstaina, että se on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen rallin yhdeksänkertaisen maailmanmestarin Loebin kanssa. Tiimi kertoi samalla, että se käy yhä keskusteluja uusiseelantilaisen Paddonin kanssa.

Paddon kertoo perjantaina Facebookissa julkaisemallaan videolla, että neuvottelut Hyundain kanssa päättyivät hänen kannaltaan huonosti.

– Tätä ei ole todellakaan helppo sanoa, mutta me emme ole mukana MM-sarjassa, koska tarjolla ei ole mahdollisuutta siihen, Paddon kertoo videoviestissään.

Paddon sanoo käyneensä pitkään keskusteluja Hyundain kanssa.

– Meille luvattiin useita asioita, jotka eivät toteutuneet. Meille kerrottiin Sebastien Loebin päätöksestä eilen, minkä jälkeen meille tarjottiin vain yhtä rallia. Mielestäni se ei ole kenenkään etujen mukaista, eikä se ole vaihtoehto meille tulevaisuutta varten.

Paddon ajoi MM-sarjassa Hyundain WRC-autolla kaudesta 2014 lähtien. Päättyneellä kaudella hän jakoi tiimin kolmatta autoa espanjalaisen Dani Sordon kanssa. Seitsemässä ajamassaan MM-rallissa Paddon nappasi kaksi palkintokorokepaikkaa ja sijoittui MM-sarjassa kahdeksanneksi.

– Teimme viime vuonna kaiken, mitä meiltä pyydettiin, ja pelasimme tiimin pussiin. Keräsimme tallille toiseksi eniten pisteitä startattuja ralleja kohden. Yritimme tehdä asioita rehellisesti ja uskollisesti, mutta ymmärrän myös ammattilaisurheilun realiteetit. Tilanne on nyt tämä.

Paddon lupaa, että hän taistelee itsensä takaisin rallimaailman huipulle.

– Kuulette vielä minusta. Ralli virtaa veressäni, ja tämä on vain pieni pomppu tiellä. Nyt järjestämme asiat uudelleen ja suunnittelemme seuraavia askeleita eteenpäin.

Paddonille viime kaudella nuotteja lukenut Seb Marshall oli jo aiemmin ilmoittanut siirtyvänsä Kris Meeken rinnalle. Meeke ja Marshall kilpailevat ensi kaudella Toyotan tehdastiimissä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat