Lipsauttiko kattojärjestön pomo rallin MM-sarjan salaisuuksia julkisuuteen?

Irlannin moottoriurheiluliiton puheenjohtaja Aiden Harper antoi mielenkiintoisen lausunnon paikalliselle medialle.
Takamoto Katsuta
Rallin MM-sarjaan on kaavailtu uudistuksia. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Irlannin kattojärjestö kertoi aiemmin tällä viikolla suunnitelmistaan, joilla se pyrkii takaisin rallin MM-sarjaan kolmivuotisella sopimuksella. Hankkeeseen tarvitaan vielä rahoitusta valtiolta, jotta Irlannin paluu kalenteriin voisi varmistua.

Lue lisää: Irlannin MM-rallihankkeessa päädyttiin erikoiseen ratkaisuun

Irlannissa kaavaillaan, että ralli järjestettäisiin vuosina 2025-27 ja jokaisena vuonna rallin keskuspaikka olisi eri paikkakunnalla. Kisakeskuksiksi valikoituivat Kerry, Limerick ja Waterford.

Liiton puheenjohtaja Harper selvitti poikkeuksellista ratkaisua tarkemmin Irlannin yleisradioyhtiö RTE:n haastattelussa.

– Emme pystyneet valitsemaan yhtä voittajaa, joten työmme oli tehty erittäin vaikeaksi. Kysyimmekin MM-sarjan promootioyhtiöltä, olisiko mahdollista käydä kolmessa eri paikassa kolmessa vuodessa. Näin on tehty aiemminkin muissa maissa, joten menimme eteenpäin tällä mallilla, Harper sanoi.

Sen jälkeen Harper antoi kommentin, jonka ei välttämättä pitänyt vielä tässä vaiheessa olla julkista tietoa.

– MM-sarjaan on tulossa muutoksia, joista saimme tietää viime viikolla. MM-sarja uudistuu vuonna 2025, jolloin osa tallien rakennelmista pienenee ja niistä tule liikkuvampia. Osaa infrastruktuurista ei tarvita samaan tapaan kuin aiemmin. Tämä auttoi ajatusprosessiamme viimeisen rypistyksen aikana, Harper kertoi.

MM-sarjan promootioyhtiö kertoi jo viime vuonna, että osakilpailujen konseptiin tehdään muutoksia tulevina vuosina. Täksi vuodeksi tehtiin yksi merkittävä muutos, kun pistesysteemiä muutettiin radikaalisti.

Lue myös: Thierry Neuville lausui mielipiteensä – saako Kalle Rovanperä uuden edun?

Promoottorin alkuperäisenäkin suunnitelmana oli, että muutoksia tuodaan vähitellen mukaan eikä kertarysäyksellä. Harperin lausunto saattaa viitata siihen, että niin sanotuilla etähuolloilla olisi entistä merkittävämpi rooli MM-ralleissa kaudesta 2025 lähtien.

Promootioyhtiö kertoi viime syksynä valikoiduille medioille, mukaan lukien Rallit.fille, että etähuollot kuuluvat sen suunnitelmiin. Niiden avulla kisapäiviä voitaisiin tiivistää, ja lisäksi ralli tavoittaisi entistä enemmän ihmisiä, kun kaikki huollot eivät keskittyisi samaan paikkaan.

Lue myös nämä

  • Uusimmat